slide 1
 
slide 4

Postanite dio tima Aktivne zone!

aktivizam
Aktivna zona
je danas objavila poziv za nove aktiviste/kinje! Poziv je otvoren za sve građane/ke starije od 15 godina, spremne da se konkretnije uključe u oblikovanju svoje zajednice.

Građanski aktivizam je oblik djelovanja na kojem se zasnivaju sva demokratska društva. Uključivanje u procese donošenja odluka na lokalnom i nacionalnom nivou se očekuje od građana/ki, a Aktivna zona jeste i biće građanski servis koji služi povezivanju građana sa resornim institucijama za rješavanje zajedničkih problema.
 
Aktivna zona djeluje od 2012. godine, iako u većini slučajeva na teritoriji prijestonice Cetinje, iza sebe ima par inicijativa, preko deset uspješno realizovanih projekata i veliki broj akcija u čijoj je realizaciji učestvovao veliki broj građana/ki, čiji su rezultati vidjljivi i na nacionalnom nivou. Misija naše organizacije je da nastavimo da budemo građanski servis koji će u budućnosti postati neizbježna stanica za sve aktiviste/kinje koji žele da na konkretan način djeluju u svojoj zajednici.
 
Aktivnoj zoni su potrebni ljudi sa, ali i bez iskustva, koji su sigurni da svojim doprinosom mogu mijenjati zajednicu na bolje. Istraživanje, odnosi sa javnošću, pravna regulativa i programsko planiranje jesu oblasti u kojima je organizaciji potrebna snaga, volja i znanje! Unutrašnja organizacija Aktivne zone dozvoljava svima da sami odaberu polje svog djelovanja, a djelovanjem u okviru sektorskih jedinica će vam donijeti mnogo praktičnih znanja i vještina!

•    Sektor za programske aktivnosti - učestvujte u izradi strategija razvoja organizacije, pisanju i pripremanju projektnih dokumentacija, odnos sa lokalnom samoupravom i sl.
•    Sektor za pravno savjetovanje - upoznajte važne pravne regulative koje uređuju naše društvo i učestvujte u prilagođavanju istih građanima/kama grada i države. Učestvujte na Javnim raspravama i naučite osnove pravnog djelovanja sa staništa jedne nevladine organizacije!
•    Sektor za istraživanje - budite dio tima koji otkriva razloge postojanja problema, trenutno stanje i načine rješavanja istih!
•    Sektor za odnose sa javnošću - naučite kako da pripremite obavještenje za medije, pripremite press konferenciju, radite na komunikacionog strategiji organizacije, komunicirate sa medijima i javnošću uopšteno.
•    Volonterska grupa - odazovite se na sve građanske akcije u kojima je potrebna radna snaga. Očistimo nepropisna smetlišta, uredimo parkove i dječija igrališta, okrečimo oronule fasade, pomognimo starima, pomognimo mladima, budimo dio tima koji će zajedničkim snagama pokazati brigu za društvenu i prirodnu zajednicu i spremnost da je očuvamo.
Više informacija o unutrašnjoj organizaciji Aktivne zone, misiji, viziji, ciljevima i djelatnostima, pronađite na ovom linku.
Godišnji izvještaj o radu organizacije u 2013. godini možete prelistati na ovom linku.
 
PRIJAVLJIVANJE:
Prijave trenutno nijesu aktivne.
 
NAPOMENA:
Poziv za nove aktiviste/kinje  traje do 01. novembra, do 17h. Odluku o zvaničnom prijemu prijavljenih kandidata/kinja će donijeti Upravni odbor organizacije, najkasnije pet dana od dana završetka roka.
Samo će kandidati/kinje koji budu izabrani na osnovu odluke Upravnog odbora biti obaviješteni o prijemu.
E

O NAMA

Aktivna zona u zajednici.

Detaljnije

f

TIM AKTIVNE ZONE

Ko smo mi.

Detaljnije

6

GODIŠNJI IZVJEŠTAJI

Godišnji narativni i finansijski izvještaji o radu organizacije

Detaljnije

K

OSTALI DOKUMENTI

Statut organizacije, godišnje prijave poreza i doprinosa i dr.

Detaljnije

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.