slide 1
 
slide 4

Otvoren Društveni centar

drustveni centar1
(Cetinje, 31.07.2014.) Aktivna zona je danas proslavila drugu godišnjicu rada. Istovremeno, ova organizacija slavi i otvaranje Društvenog centra, čijim se otvaranjem ostvario prvi strateški cilj organizacije.

Još 2012.godine, kada je Aktivna zona osnovana, govorilo se o stvaranju kreativne civilne zone ovog tipa. Društveni centar je prije svega centar iz kojeg će poticati nove inicijative, a glavni inicijatori će biti predstavnici nevladinih organizacija i sami građani. Centar je zamišljen kao zona u kojoj će biti moguće organizovanje raznih edukativnih skupova za građane/ke Cetnja, a predviđeno je i organizovanje promocija knjiga, projekcija filmova i sličnih događaja kojim će se upotpuniti ponuda načina provođenja slobodnog vremena.

Moramo naomenuti da je ovome prethodio dug put požrtvovanosti, upornosti i istrajnosti, i urkost nedaćama, put koji je ovu organizaciju ojačao i učinio je spremnijom da nastavi da djeluje još većim intezitetom, kazao je predsjednik organizacije, Miloš Marković, na otvaranju Društvenog centra, koji se nalazi u Ulici Nikole Lekića na Cetinju.

Aktivna zona je nakon dvije godine uspjela da pronađe način da svoj dugogodišnji cilj ostvari. Fond za aktivno građanstvo, u okvru programa ''Akademija drživosti'', čiju realizaciju finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori, prepoznao je važnost realizacije ove ideje i obezbijedio vrijednu donaciju koja je iskorišćena u opremanju Društvenog centra. Inicijativu su podržale i kompanije sa Cetinja, kao i pojedinci, kojima se ovim putem neizmjerno zahvaljujemo.
U Centru postoje sve tehničke neophodnosti za posjetioce (TV, internet, računari i sl.), kako bi iste koristili kao pomoć pri osmišljavanju novih inicijativa/projekata ili građanskih akija.

 Fotografije sa otvaranja Društvenog centra možete pogledati na našoj zvaničnoj Facebook stranici.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.