slide 1
 
slide 4

Prijedlozi Aktivne zone uvršteni u Plan rada Skupštine prijestonice Cetinje

skupstina cetinje
Nakon što je Aktivna zona dostavila prijedloge za Program rada Skupštine Prijestonice Cetinje za 2014. godinu, svi prijedlozi su uvršteni u prvi kvartal pomenutog Plana.

Aktivna zona je u januaru tekuće godine proslijedila četiri prijedloga koja bi trebalo da budu sastavni dio Plana rada Skupštine prijestonice Cetinje za 2014.godinu, i u pripremi Plana rada, Skupštinska služba je odlučila da se o našim prijedlozima raspravlja na skupštinskim zasijedanjima u prvom kvartalu.
 
Predsjedniku Skupštine Prijestonice, g-dinu Jovanu Martinoviću dostavili smo sljedeće prijedloge:
1.    Prijedlog o potpisivanju SPORAZUMA o saradnji Skupštine Prijestonice Cetinje i nevladinih organizacija;
2.    Prijedlog o osnivanju Savjeta za saradnju sa nevladinim organizacijama;
3.    Prijedlog o izmjeni i dopuni Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama;
4.    Prijedlozi o poboljšanju načina finansiranja aktivnosti nevladinih organizacija (Nacrti Obrasca za prijavu na Konkurs, Evaluacioni uzvještaj za Komisiju za saradnju sa NVO i raspodjelu sredstava za projekte NVO).
 
Prijedlog o osnivanju Savjeta za saradnju sa nevladinim organizacijama i Prijedlog o izmjeni i dopuni Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, naći će se na skupštinskim zasijedanjima  već u prvom kvartalu tekuće godine.
 
U komunikaciji sa skupštinskom službom, doznajemo da je i potpisivanje Sporazuma o saradnji Skupštine prijestonice Cetinje i nevladinih organizacija takođe u planu, i da će se tačan datum odrediti uz komunikaciju sa nevladinim sektorom.
Takođe, naši prijedlozi o poboljšanju načina finansiranja aktivnosti nevladinih organizacija, biće regulisano uz izmjene i dopune Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava NVO.
 
Nakon dužeg perioda nezavidne saradnje lokalnih NVO i Skupštine prijestonice, ovo su prvi znaci volje i spremnosti  Skupštine da se dugogodišnji problemi u saradnji sa NVO sektorom napokon riješe. Aktivna zona pozdravlja ovu spremnost i raduje se izmijenom vođenju politike prema civilnom sektoru.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.