slide 1
 
slide 3

Treća godišnjica djelovanja Aktivne zone

Autor Administrator. Posted in Aktuelnosti

treća godišnjica
Aktivna zona
proslavila treću godišnjicu djelovanja, a Društveni centar prvu godišnjicu rada.
U okviru proslave koja je organizovana u Društvenom centru predstavljen je redizajnirana internet prezentacija Aktivne zone, potpisani sporazumi o saradnji sa tri nevladine organizacije sa Cetinja, a predstavljeni su i projekti koji će biti realizovani u 2015.godini.
 
Izvršni direktor Miloš Marković je zadovoljan što je Aktivne zona, kao relativno mlada organizacije, već uspjela da ostvari svoj prvi strateški cilj, a to je osnivanje Društvenog centra -prostora namijenjenog svim građanima i građankama, kako bi pokrećali nove inicijative, edukovali  se i kvalitetno provodili slobodno vrijeme.
 
“Zahvalnost dugujemo svima koji posjećuju Društveni centar, jer ga upravo oni čine živim i stvaraju mogućnosti da nastavi da radi. Posebnu zahvalnost iskazujemo prema svim pojedincima i kompanijama koje su finansijski podržali ideju Društvenog centra, kao i Fondu za aktivno građanstvo i Evropskoj uniji”-kazao je Marković.
Koordinatorka sektora za odnose sa javnošću Milena Stanojević je predstavila novi projekat Aktivne zone  Recept za aktivzam koji će biti realizovan do kraja godine,a koji je namijenjen civilnom sektoru u Crnoj Gori.
 
“Projekat je usmjeren mladima koji će imati priliku da na jednom mjestu pronađu sve informacije koje su im potrebne da sami pokrenu i sprovedu građansku akciju. Osmislićemo I snimiti video zapise koji će informisati zainteresovane o svemu bitnom što je vezano za rad nevladonih organizacija.Pokretanjem web stranice, Youtube kanala i promocijom uz pomoć drugih društvenih mreža, biće omogućen veći pristup idejama, motivaciji,  korisnim informacijama i savjetima.”-pojasnila je Stanojević koja se nada da će do kraja realizacije projekat, ''Recept za aktivizam'' postati sinonim za platformu na kojoj će mladi tražiti i pronaći ideju, inspiraciju i korisne informacija za pokretanje građanskih inicijativa, što će podrazumijevati uključivanje sve većeg broja zainteresovanih u procese pokretanja i realizovanja građanskih akcija.
 
Na svečanosti je  predstavljen je i projekat koji će podrazumijevati osnivanje prve Fondacije mladih u Crnoj Gori, koja će služiti kao platforma za razvoj zajednice kao i redizajnirana web stranica organizacije www.aktivnazona.me.
 
Aktivna zona , povodom jubileja ,potpisala je sporazume o saradnji sa tri organizacije civilnog društva sa Cetinja: NVO Građanski kreativni centar, Udruženje paraplegičara Cetinje i NVO Džonatan Livingston, kojima je predviđeno  jačanje saradnje putem međusobne tehničke podrške, promocije i afirmacije građanskog aktivizma, vladavine prava i saradnje sa drugim akterima u društvu.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.