slide 1
 
slide 4

Organizovane edukativne posjete u okviru projekta ,,Otvoreno o korupciji''

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

edukativne posjete otvoreno o korupciji
Nevladina organizacija Aktivna zona organizovala je edukativne posjete Skupštini Prijestonice Cetinje i Agenciji za sprječavanje korupcije u okviru projekta “Otvoreno o korupciji”.

Priliku da posjeti te institucije imalo je 20 učesnika Edukativnih radionica na temu korupcije koje su održane 18 i 19. februara u Društvenom centru na Cetinju.

U toku posjete Agenciji za sprječavanje korupcije učesnici su bili u prilici da saznaju od službenika te institucije sve o antikorupcijskom zakonskom okviru, procedurama i načinima prevencije korupcije u Crnoj Gori.

Načelnici svih odsjeka u Agenciji su polaznicima prezentovali djelokrug poslova iz nadležnosti svojih organizacionih jedinica, kao što su: kontrola finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, sprječavanje sukoba interesa i provjera podataka iz izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera,  postupanje po prijavama zvizdača i zahtjevima za zaštitu zviždača, kontrola djelatnosti lobiranja, kontrola donošenja i primjene planova integriteta i druge.

Bilo je riječi i o edukativnim kampanjama Agencije o jačanju nivoa javne svijesti o problemu korupcije, a tokom posjete je istaknuto da ASK ostaje otvorena da u okviru zakonskih nadležnosti nastavi da bude partner u projektima čiji je cilj jačanje javne svijesti o korupciji kao štetnoj društvenoj pojavi i metodama za njeno suzbijanje, te na taj način pruži dodatni doprinos razvoju društva netolerantnog na korupciju.

U okviru posjete Skupštini Prijestonice o radu te institucije govorila je sekretarka Skupštine Mirjana Lipovina koja je odgovarala na brojna pitanja učesnika posjete.Bilo je riječi o nadležnostima Skupštine, načinu funkcionisanja,  procesu donošenja, odnosno usvajanja odluka u gradskom parlamentu.

Projekat „Otvoreno o korupciji“ realizuje NVO Aktivna zona, a podržan je kroz program “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou” koji realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa NVO “Bonum” iz Pljevalja, NVO Inkubator iz Kotora i NVO Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Podgorice, a finansira ga Evropska unija.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.