slide 1
 
slide 4

Najava: Istraživanje ''Mladi i slobodno vrijeme''

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

mladi i slobodno vrijeme
Aktivna zona od svog osnivanja posebnu pažnju pridaje mišljenjima i stavovima mladih sa Cetinja kada su u pitanju oblasti koje su od velikog značaja za poboljšanje njihovog položaja u društevnoj zajednici.

Tako je Aktivna zona 2013. godine sprovedeno ''Istraživanje o položaju i učešćeu mladih u društvenom životu Prijestonice Cetinje'', kao i istraživanje u 2014. godini, u okviru projekta ''Regula(k)tiva - Mladi o omladinskoj politici'', kojim su se prikupila mišljenja i stavovi mladih povodom implementacije Lokalnog plana akcije za mlade, ali i prijedlozi za izradu Godišnjeg plana akcije za mlade za 2015.godinu.
 
Ove godine, Aktivna zona će od ponedjeljka 01.06.2015.godine, do nedjelje 12.06.2015.godine, sprovesti istraživanje o načinima provođenje slobodnog vremena mladih sa Cetinja (od 15 do 29 godina). Posebni akcent se postavlja na dobijanje prijedloga za poboljšanje kvaliteta ponude za provođenje slobodnog vremena  mladih i njihovo aktivno učešće u tom procesu.

Između ostalog, istražićemo koliko mladih posjećuje pozorište, muzeje, biblioteke, sportske manifestacije, kao i ostale aktivnosti namijenjene mladim osobama, kao i participaciju u procesima donošenja odluka i njihove planove za budućnost, kazao je koordinator Sektora za sprovođenje istraživanja u Aktivnoj zoni, Filip Stanojević.
 
Aktivna zona će javnosti predstaviti rezultate istraživanja nakon anketiranja preko 300 mladih iz srednjih škola, fakulteta, ostalih javnih ustanova, zaposlenih u privatnom sektoru, nezaposlenih i dr.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.