slide 1
 
slide 4

CGO: Poziv za volontere u kampu ''Pejzaži sjećanja''

cgo logo
Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je sve zainteresovane građane i građanke volonterskog duha, starosti od 18 do 99 godina, da se prijave za volonterski kamp "Pejzaži sjećanja" namijenjen međunarodnim volonterima/kama, koji će se održati u Hrvatskoj, na Golom otoku, u periodu od 17. juna 3. jula 2016 godine.
 
"Volonteri/ke će raditi na poslovima raščišćavanja terena i uređenja perivoja na Golom otoku: raščišćavanje pješačkih staza i puteva (rezanje suvišnog granja koje ometa prolaz, grabljanje staza i uklanjanje odrezanog i pograbljanog otpada), raščiščavanje okoline oko srušenih baraka, razvrstavanje i odvoz prirodnog i građevinskog materijala. Osim fizičkog posla, za volontere/ke će biti organiziran niz edukativnih radionica iz oblasti suočavanja s prošlošću i društveno angažovane umjetnosti. Volonteri/ke će učestvovati na trodnevnoj ljetnoj školi posvećenoj razmjeni iskustava i informacija o sjećanjima na političko nasilje za vrijeme socijalističkog i komunističkog režima. Za volontere/ke će biti organizovane studijske posjete lokalitetima koji su od istorijskog značaja (bivši zatvor Goli Otok i koncentracioni logor Kampor), a učestvovaće i u nizu radionica i panela na temu istorije, umjetnosti i kulture sjećanja", navodi se u saopštenju CGO.
 
Iz ove NVO dodaju da će se kampom ujedno i promovisati aktivan angažman u lokalnoj zajednici, te kreirati okruženje za interkulturalno učenje i razvoj tolerancije i razumijevanja među različitim kulturama.
 
"Kamp se organizuje u okviru projekta "Lična lica otpora i suprostavljanja ugnjetavanju u 20.vijeku u Evropi", koji vodi Centar za suočavanje sa prošlošću DOCUMENTA iz Zagreba, a za organizaciju kampa je zadužen Volonterski centar Zagreb. CGO je partner iz Crne Gore u ovom međunarodnom projektu koji je podržan kroz program Evropske unije "Evropa za građane".
 
Detaljne informacije i aplikacionu formu za prijavu na ovaj kamp možete pronaći na linku: https://www.workcamps.info/icamps/HR-VCZ/en/camp-details/camp-10037.html", piše u saopštenju CGO.
 
Izvor: vijesti.me

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.