slide 1
 
slide 4

Javna rasprava o Nacrtu Nacionalne strategije za mlade

min.prosvjete cg
Ministarstvo prosvjete je, u saradnji sa Upravom za mlade i sport, Radnom grupom koju su činili predstavnici civilnog sektora i institucija, kao i uz podršku UN sistema u Crnoj Gori, pripremilo radnu verziju Nacionalne strategije za mlade.
 
Nova petogodišnja Strategija za mlade sa akcionim planom 2017-2019. godine je dokument koji jasno pozicionira mlade u Crnoj Gori, ne samo kao subjekte omladinske politike, već i kao aktere koji su odgovorni za planiranje, realizaciju, monitoring i evaluaciju iste. Takođe, ovaj strateški okvir holističkim pristupom predviđa međusektorsku i multeresornu saradnju aktera omladinske politike.
 
U cilju razvijanja ovog dokumenta, smatramo neophodnim da u postupku pripreme Prijedloga, isti javno objavimo, zatražimo primjedbe i sugestije od građana, naučnih, stručnih organizacija, nevladinih i drugih zainteresovanih organizacija i zajednica radi unapređenja teksta Strategije za mlade.
 
Primjedbe i sugestije možete dostaviti Upravi za mlade i sport, ulica Novaka Miloševa broj 28 ili putem e-maila na adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
 
Rok za dostavljanje primjedbi i sugestija je 30 dana od dana objavljivanja (19.08.2016. godine.)
 
Javne rasprave će biti organizovane sledećom dinamikom:
Prva javna rasprava Podgorica, Multimedijalna sala gradskog parlamenta, Trg nezavisnosti, 25.07.2016. godine sa početkom u 10.00,
Druga javna rasprava Kotor, Palata Bizanti, Stari grad Kotor, 26.07.2016. godine sa početkom u 10.00,
Treća javna rasprava Bijelo Polje, Kuća Rista Ratkovića, Ulica Muha Dizdarevića, 27.07.2016. godine sa početkom u 10.00.
 
Kontakt osoba za sve informacije Krsto Vukadinović, tel. +382 69 192 843.
Radnu verziju Strategije za mlade možete oreuzeti OVDJE.
Obrazac za dostavu mišljenja na Strategiju za mlade možete preuzeti OVDJE.
Okvir za monitoring i evaluaciju Strategije za mlade možete preuzeti OVDJE.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.