slide 1
 
slide 4

Poziv za polaznike treće generacije ,,Škole nenasilja i tolerancije''

konkursi i stipendije
SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja
  Podgorica u saradnji sa Vladom Crne Gore, Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, raspisuje konkurs za treću generaciju polaznika/ca "Škole nenasilja i tolerancije".

Škola nenasilja i tolerancije, svojim polaznicima  obezbjeđuje šansu da prepoznaju forme nasilja u društvu i u međuljudskim odnosima i otvara mogućnosti akcije za kreativno i konstruktivno suprotstavljanje postojećoj nepravdi. Polaznice i polaznici se uče vještinama komunikacije, saradnje, ophođenja sa emocijama, sa predrasudama, sa različitostima, sa ličnom moći i odgovornošću, svim onim vještinama koje su važne i potrebne za konstruktivnu razradu konflikata.

Ovaj trening teži da otvori proces preispitivanja kroz aktivno učešće i međusobnu interakciju učesnika/ca, u kojem oni sami preispituju i traže modele ponašanja koji bi bili u skladu sa njihovim sopstvenim osjećajem odgovornosti i njihovim sopstvenim sistemom vrijednosti.

Konkretni ciljevi aktivnosti su: stvaranje podloge za proces pomirenja, razvijanje svijesti o ljudskim pravima, preispitivanje sopstvenih predrasuda, razumijevanje emocija i njihovo prihvatanje, izgradnja i osnaživanje ličnosti, razmjena iskustava i efekat multiplikacije, kroz motivaciju učesnika da naučeno primijene u svojim sredinama.

Za učešće u Školi se mogu prijaviti mladi sa teritorije cijele Crne Gore popunjavanjem prijavnog formulara dostupnog na LINKU.

Biće izabrano 30 učesnika/ca a selekcija će se izvršiti u skladu sa unaprijed određenim kriterijumom: motivacijom kandidata/kinje.

Mjesto održavanja Škole nenasilja i tolerancije je Podgorica.

Rok za prijavu je 15. novembar.

Sve nepotpune prijave i prijave pristigle nakon tog roka neće biti uzete u obzir. Za sve dodatne informacije o ovom projektu, možete nas kontaktirati putem e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefonom na 020/232 254.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.