slide 1
 
slide 4

Aktivna zona: Poziv za nove aktiviste/kinje

aktivna zona slika
Aktivna zona objavila poziv za nove aktiviste/kinje.
 
Ukoliko vas zanima građanski aktivizam, ljudska prava, zaštita životne sredine, učešće u procesima donošenja odluka, pozivamo vas da se pridružite timu Aktivne zone.
 
Pravo prijavljivanja imaju svi sugrađani/ke stariji od 15 godina i spremni za učenje, druženje i timski rad.
 
Aktivna zona djeluje od 2012.godine i od svog osnivanja djeluje u smjeru promocije i afirmacije građanskog aktivizma. Aktivna zona ima dva servisa: Društveni centar - u okviru kojeg organizuje razne oblike neformalne edukacije, kao i Fondaciju mladih  - putem koje promoviše filantropiju i rješava probleme u zajednici uz pomoć svih društvenih aktera. Naša organizacija radi i na programu ''Recept za aktivizam'' u okviru kojeg objavljuje istoimeni časopis, ali i organizuje razna predavanja/diskusije o građanskom aktivizmu.
 
Za sve nove aktiviste/kinje planirano je organizovanje  edukativne radionice ''Uvod u građanski aktivizam''. Ova radionica ima za cilj da svim novim aktivistma pruži osnovne informacije o načinu funkcionisanja nevladinog sektora, njegove uloge u zajednici, način osmišnjavanja ideje, pokretanje građanske inicijative, pisanje projektnih ideja i upravljanje projektnim aktivnostima.
 
Prijave se vrše do 20. novembra 2016. godine, putem online formulara koji se nalazi na ovom LINKU.
 
Više informacija o organizaciji pronađite na sljedećem LINKU.

Godišnje izvještaje o radu pronađite na LINKU.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.