slide 1
 
slide 4

Aktivna zona: Konkurs za najbolji esej - ,,Otvoreno o korupciji''

otvoreno o korupciji obavještenje copy
Aktivna zona
objavljuje Konkurs za najbolji esej na temu ‘’Otvoreno o korupciji’’. Konkurs se objavljuje u okviru istoimenog projekta, putem kojeg se želi ukazati na problem korupcije na lokalnom nivou i povećati informisanost građana o tom problemu.
 
Radove dužine od 5.000 do 10.000 znakova (1,5 – 3 stranice teksta, format A4, font Times New Roman 12pt, prored 1,5) treba u elektronskoj formi dostaviti na e-mail adresu:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
 
Prepoznavanje i sprečavanje korupcije jedan je od najvećih izazova savremenog društva. Korupcija se ne posmatra samo kao moralno štetna pojava, već i kao jedan od uzroka neefikasnosti države. Jedan od najvećijh problema u prepoznavanju i sprečavanju korupcije jeste neinformisanost građana/ki o korupciji kao pojavi, oblicima korupcije i načinima prijavljivanja. Najtipičnija karakteristika korupcije je prikrivenost i neprimjetljivost, pa se uticaj koruptivne prakse može osjetiti u svim sferama života.
 
Ovim konkursom se želi podstaći konkretnije istraživanje pojave korupcije u našem društvu. Posebno će se vrijednovati istraživački duh i pokretačka snaga napisane riječi u smjeru sprječavanja korupcije.
 
Radovi trebaju sadržati: ime i prezime autora, kontakt telefon, naziv škole/fakulteta.
Pravo učešća imaju svi građani/ke Crne Gore, starosti do 30 godina.
 
Krajnji rok za dostavljanje radova je 15.02.2017.godine.
 
Nagrada za najbolji rad iznosi 100 eura.
 
Nepotpuni radovi neće biti uzeti u razmatranje.
 
Učestvovanjem na konkursu učesnici prenose na organizatora pravo objavljivanja, štampanja ili drugog načina upotrebe djela u neograničenom broju primjeraka, te daju pristanak da se njihovi lični podaci objave bez ograničenja.

Kontakt za dodatne informacije:
Nevladina organizacija Aktivna zona
Ulica Nikole Lekića broj: 4, 81250, Cetinje
www.aktivnazona.me. / Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
 
*Projekat „Otvoreno o korupciji“ realizuje NVO Aktivna zona, a podržan je kroz program “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou” koji realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa NVO “Bonum” iz Pljevalja, NVO Inkubator iz Kotora i NVO Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Podgorice, a finansira ga Evropska unija.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.