slide 1
 
slide 4

Otvoreno o korupciji: Poziv za polaznike/ce edukativnih radionica

otvoreno o korupciji obavještenje copy
Aktivna zona
objavljuje poziv za polaznike/ce edukativnih radionica o korupciji, koje realizuje u okviru projekta ,,Otvoreno o korupciji''.

Kako bismo na najbolji način, tj. sveobuhvatno predstavili postojanje problema korupcije u našoj zajednici, naša organizacija će organizovati dvije edukativne radionice, kao i dvije edukativne posjete institucijama koje se na lokalnom i nacionalnom nivou bore protiv ove štetne društvene pojave.

Edukativne radionice su namijenjene mladim od  15 do 24 godine.

Predavač na radionicama će biti Vuk Maraš, direktor programa Monitoring i Analitika u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Edukativne radionice će posebno biti posvećene objašnjavanju samog pojma ,,korupcija'', oblicima, načinima prepoznavanja, sprječavanja ili prijavljivanja takve pojave nadležnim organima.
 
Cilj radionica je da se mladi učesnici/e informišu o sistemu borbe protiv korupcije na lokalnom i nacionalnom nivou. Polaznici/ce edukativnih radionica će imati priliku da posjete lokalni parlament na Cetinju, gdje će se upoznati sa antikoruptivnim pravnim okvirom na lokalnom nivou, a zatim i Agenciju za sprječavanje korupcije, koja djeluje na nacionalnom nivou i samim tim se upoznati sa naporima te Agencije u polju suzbijanja korupcije na nacionalnom nivou. Radionice će se organizovati 18. i 19. februara 2017. godine.
 
Mladi koji su zainteresovani da učestvuju na edukativnim radionicama i posjetama, mogu se prijaviti putem online formulara, koji se nalazi na sljedećem linku: https://goo.gl/y7EtmX

Rok za prijavu: 15.02.2017.godine.

Više informacija možete dobiti i putem elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Časopis: Recept za aktivizam

banner recepet za aktivizam broj 003

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.