slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 5

Fondacija mladih: Uspješno realizovana druga donatorska akcija ,,Zajednica bez barijera''

on . Posted in Donatorske akcije

ZAJEDNICA BEZ BARIJERA HVALA
Fondacija mladih, koja djeluje u okviru NVO Aktivna zona, uspješno je realizovala drugu donatorsku akciju ,,Zajednica bez barijera'' tokom koje je prikupljeno preko šest hiljada eura za prilagođavanje zgrade Prijestonice osobama sa invaliditetom.
 
Koordinatorka Fondacije mladih - Aktivna zona, Dragana Popivoda ukazala je da je ispunjen cilj ove cilj akcije da se do kraja tekuće godine uz pomoć donatora, prikupi novac za nabavku posebne pokretne platforme koja će pristupačnim učiniti prvi sprat jednog od najbitnijih javnih objekata.
 
„Platforma košta šest hiljada eura, a naša organizacija je, uz pomoć donatora prikupila tri hiljade eura, dok je Fond za aktivno građanstvo (FAKT) uz finansijku podršku Evropske unije, donirao isto toliko novca. Naš partner i u ovoj akciji je bio Privredni klub Cetinja koji je prepoznao važnost ove inicijative, kao i Udruženje paraplegičara Cetinje, a podršku smo dobili  i od građana i građanki Cetinja koji su novac uplaćivali na naš žiro-račun 550-16576-19 kod Societe General Montenegro banke“- naglasila je Popivoda i dodala da je novac doniran i putem donatorskih kutija koje su se nalazile u većim trgovinskim objektima na Cetinju.
 
Izvršni direktor Aktivne zone, Miloš Marković je kazao da je akciji prethodilo i istraživanje o položaju OSI u Prijestonici tokom kojeg je utvrđeno da je samo 7% javnih površina u gradu prilagođeno osobama sa invaliditeom.
 
„Djelimično je prilagođeno 22% objekata,dok je neprilagođeno čak 71% javnih objekata i površina“-istakao je Marković koji je dodao da su Skupština Prijestonice Cetinje i resorni sekratarijati zainteresovani da pokrenu proceduru za usvajanje Akcionog plana kojim bi se u narednom periodu i ostali objekti prilagodili osobama sa invaliditetom.
 
Početak izrade platforme je planiran u prvom kvartalu 2017.godine, kada će se raditi i na pripremi idejnih rješenja za prilagođavanje drugih javnih objekata i površina osobama sa invaliditetom.
E

O NAMA

Aktivna zona u zajednici.

Detaljnije

f

TIM AKTIVNE ZONE

Ko smo mi.

Detaljnije

6

GODIŠNJI IZVJEŠTAJI

Godišnji narativni i finansijski izvještaji o radu organizacije

Detaljnije

K

OSTALI DOKUMENTI

Statut organizacije, godišnje prijave poreza i doprinosa i dr.

Detaljnije

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.