slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna zona potpisala Sporazum o saradnji sa Skupštinom Prijestonice Cetinje

on . Posted in Aktuelnosti

sporazum sa skupstinom
Dokumentom, koji su potpisale i ostale aktivne NVO predviđena je međusobna saradnja na principima partnerstva, transparentnosti, odgovornosti i samostalnosti u oblasti demokratizacije i afirmacije otvorenog i demokratskog društva.
 
Izvršni direktor Aktivne zone, Miloš Marković, smatra da je potpisivanje sporazuma prvi korak ka uspostavljanju bolje saradnje između lokalnog parlamenta i NVO sektora, ali ne i jedini koji je potreban da bi ta saradnja bila održivija.
 
Aktivna zona je od svog osnivanja potencirala važnost uspostavljanja konkretnije saradnje sa lokalnim parlamentom, ali je to izgleda tek sada urodilo plodom. Sljedeći korak jeste osnivanje Savjeta za saradnju skupštine sa NVO, koji će biti zadužen za praćenje poštovanja prethodno potpisanog Sporazuma o saradnji. Ono što brine Aktivnu zonu jeste učešće NVO u radu lokalnog parlamenta, budući da trenutni predstavnik NVO u tom domu nije legitimno izabran i nema podršku nevladinih organizacija, te je uskraćeno učešće NVO putem svog predstavnika - istakao je Marković koji je podsjetio da Skupština nije objavljivala javne pozive za finansiranje NVO za prethodne tri godine, a pritom je odobravala finansiranje pojedinih NVO mimo pravila, što je uređeno posebom Odlukom o kriterijumima, načinu i proceduri raspodjele sredstava NVO, koja se nažalost ne poštuje.
 
Nadamo se da će se potpisivanjem ovog sporazuma riješiti pomenuti problemi i da ćemo zajednički i uspješno djelovati u narednom periodu u cilju razvoja naše zajednice. Pozdravljamo ovaj potez lokalnog parlamenta i očekujemo nove i konkretne akcije u ovom polju-poručio je izvršni direktor Aktivne zone.
 
Iskazujući zadovoljstvo povodom današnjeg događaja, predsjednik gradskog parlamenta Jovan Martinović naglasio je kako je uvjeren da će civilni sektor, kroz tijesnu saradnju njegovih činilaca, doprinijeti kreiranju kvalitetnih propisa od značaja za lokalnu zajednicu.
 
On je podsjetio kako će uskoro biti donijeta i Odluka o Savjetu za saradnju lokalne uprave sa nevladinim organizacijama, čime će saradnja Prijestonice Cetinje i civilnog sektora biti dodatno unaprijeđena.
E

O NAMA

Aktivna zona u zajednici.

Detaljnije

f

TIM AKTIVNE ZONE

Ko smo mi.

Detaljnije

6

GODIŠNJI IZVJEŠTAJI

Godišnji narativni i finansijski izvještaji o radu organizacije

Detaljnije

K

OSTALI DOKUMENTI

Statut organizacije, godišnje prijave poreza i doprinosa i dr.

Detaljnije

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.