slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

#EdukativnePosjete

on . Posted in Aktuelnosti

posjeta skupstini cg
Aktivna zona je uspješno realizovala dvodnevni program #EdukativnePosjete čiji je cilj bio da se članovi organizacije ali i ostali zainteresovani mladi ljudi upoznaju sa procesom donošenja odluka kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

 
Danas je upriličena posjeta Skupštini Crne Gore gdje je članove i mlade sa Cetinja ugostila služba protokola Skupštine. Bila je to prilika da mladi saznaju nešto više o istorijatu,funkcijama i nadležnostima Skupštine Crne Gore koja je najznačajniji zakonodavni organ u državi. Crnogorski parlament je inače pripremio poseban program posjeta što je omogućilo da se i do sada veliki broj građana upozna sa radom naših poslanika.
 
U sklopu edukativnih posjeta članovi “Aktivne zone” i mladi sa Cetinja posjetili su juče i Prijestonicu, kao i lokalnu Skupštinu  i kroz razgovor sa predstavnicima gradske uprave i Skupštine upoznali se sa organizacijom, radom i projektima tih institucija.U lokalnoj upravi razgovarali su sa zamjenicom gradonačelnika Anom Nikolić i savjetnikom sa odnose sa javnošću Milošem Prelevićem. Nikolić je u svečanoj Sali Prijestonice predstavila rad svih sekretarijata, službi i kabineta gradonačelnika.
 
-Predstavlja mi veliko zadovoljstvo da predstavim rad naše lokalne uprave koja je posebno otvorena za građane i ovakve posjete. Želimo da čujemo vaše mišljene o svim značajnim projektima u gradu jer će oni koristiti najviše vama mladima koji ste budućnost naše Prijestonice - istakla je Nikolić, koja je predstavila projekte koji se realizuju trenutno na Cetinju, kao i plan aktivnosti za naredni period.
 
Prijem za članove Aktivne zone i mlade sa Cetinja upriličen je i u Skupštini Prijestonice Cetinje, o čijem je radu govorila sekretarka Mirjana Lipovina. Tokom posjete plenarnoj sali Skupštine Prijestonice Cetinje, gosti su upoznati sa sastavom, načinom funkcionisanja, kao i procesom donošenja, odnosno usvajanja odluka u gradskom parlamentu. Članove Aktivne zone interesovalo je kako nevladin sektor može učestvovati u radu lokalnog parlamenta, ali i kako je moguće podnijeti Građanski inicijativu što im je sve detaljno pojasnila sekretarka Lipovina.
 
Aktivna zona planira da nastavi program #EdukativnePosjete pa će i u narednom periodu organizovati posjete institucijama i organizacijama čiji je rad bitan za razvoj i funkcionisanje zajednice.
E

O NAMA

Aktivna zona u zajednici.

Detaljnije

f

TIM AKTIVNE ZONE

Ko smo mi.

Detaljnije

6

GODIŠNJI IZVJEŠTAJI

Godišnji narativni i finansijski izvještaji o radu organizacije

Detaljnije

K

OSTALI DOKUMENTI

Statut organizacije, godišnje prijave poreza i doprinosa i dr.

Detaljnije

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.