slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Drugo skupštinsko zasijedanje Aktivne zone: ''Otvoreno o napuštenim prostorima''

on . Posted in Aktuelnosti

drugo skupstinsko zasijedanje
Aktivna zona
je 13.02.2014.godine organizovala drugo skupštinsko zasijedanje u okviru kojeg je gostima predstavila ''Inicijativu za Društveni centar na Cetinju''. Skupština je organizovana u Narodnoj biblioteci Crne Gore ''Đurđe Crnojević''.

Drugo skupštinsko zasijedanje Aktivne zone je proteklo u svečanostima povodom usvajanja GODIŠNJEG IZVJEŠTAJA o radu organizacije u 2013.godini, konstituisanju novog saziva Upravnog odbora, kao i u posebnom dijelu za goste na kojem se govorilo o Inicijativi za Društveni centar, ali i svečanostima povodom potpisivanja dva Sporazuma o saradnji.

Na posebno organizovanoj promo skupu nazvanom ''Otvoreno o napuštenim prostorima'', gosti su bili predstavnici nevladinog sektora, lokalne i državne uprave, donatori i zainteresovani građani. U okviru predstavljanja inicijative, govorili su: predsjednik Aktivne zone - Miloš Marković, koordinatorka sektora za programske aktivnosti - Dejana Dizdar, koordinator sektora za istraživanje - Filip Stanojević i koordinatorka sektora za odnose sa javnošću - Milena Pravilović. Govorilo se o počecima inicijative, idejama i ciljevima, priključivanju Aktivne zone ''Akademiji održivosti'' i načinima prikupljanja sredstava. Na ovom posebno organizovanom skupu u okviru druge Skupštine organizacije, premijerno je prezentovan i kratki promo video Inicijative za Društveni centar. Kadrovi iz nekadašnje fabrike obuće ''Košuta'' su izazvali žal sa vremenima u kojim je ona radila punom snagom, a kraj promo videa obećava ponovno  ''oživljavanje'' tog prostora za prave svrhe, utisci su gostiju sjednice.

Uz veliku zahvalnost Fondu za aktivno građanstvo i Evropskoj uniji uz pomoć kojih je organizovana ''Akademija održivosti'', Aktivna zona se može pohvaliti sa tim da je učvrstila svoje unutrašnje uređenje i u pravom smislu te riječi, ostvarila svoju održivost kroz prepoznavanje svoje uloge u društvu, kazala je koordinatorka sektora za programske aktivnosti, Dejana Dizdar. Posebnu zahvalnost dugujemo i Društvenom centru iz Novog sada koji su nam pružili logističku podršku prilikom pokretanja ove inicijative.

Aktivna zona je za kratak period postojanja, i malim finansijskim sredstvima uspjela da realizuje mnogo korisnih projekata od velike važnosti za društvenu zajednicu i istim tempom će nastaviti i u ovoj godini, nastavljajući politiku transparentnosti finansijskih izvještaja, što će povećati povjerenje donatora u iskrenu želju Aktivne zone za promjenama u društvu, zaključio je Filip Stanojević.

Društveni centar je mjesto za sve aktivne građane, građane spremne da doprinesu razvoju jedne zajednice i građane koji su spremni da uče druge i od drugih. To je mjesto neophodno stvoriti kako bi se saradnja civilnih organizacija sa lokalnom samoupravom postavila na veći nivo i samim tim obezbijedili zdravi uslovi za iskrenu saradnju u svim interesnim poljima jednog demokratskog društva, kazala je koordinatorka sektora za odnose sa javnošću, Milena Pravilović.

Suviše je govoriti o svim pozitivnim aspektima osnivanja jednog takvog centra i o broju uspješnih akcija, inicijativa i projekata, kada je sama Aktivna zona dokazala što je njen tim spreman da uradi iz svojih domova i uz volju i požrtvovanost, ocijenio je predsjednik Aktivne zone, Miloš Marković.

U nastavku zasijedanja, Aktivna zona je odlučila da potvrdi već uspostavljenu saradnju sa nevladinom organizacijom ''My way/Moj put'' i Savjetom mladih prijestonice Cetinje, sa kojima je potpisala Sporazum o saradnji. Naime, zajednički interesi u poljima aktivnog građanstva i zajedničko zalaganje za urednije društvo, doveli su do toga da Aktivna zona i My way potpišu Sporazum o saradnji koji će obije organizacije obavezati na nastavak i inteziviranje saradnje na svim zajedničkim interesnim poljima.

Poznata je saradnja uspostavljena sa Savjetom mladih prijestonice Cetinje, prvo kroz korišćenje zajedničkog kancelarijskog prostora, pokretanje zajedničkih inicijativa i kroz niz zajedničkih ciljeva u okviru omladinske politike, te je logičan slijed bio potpisivanje ovog Sporazuma. Na ovom skupu predsjednici obije organizacije su govorili i o budućim zajedničkim akcijama.

Nakon prezentacije inicijative, gosti i članovi Aktivne zone nastavili su razgovor uz koktel. Fotografije sa ovog skupa možete pogledati na našoj zvaničnoj Facebook stranici.
E

O NAMA

Aktivna zona u zajednici.

Detaljnije

f

TIM AKTIVNE ZONE

Ko smo mi.

Detaljnije

6

GODIŠNJI IZVJEŠTAJI

Godišnji narativni i finansijski izvještaji o radu organizacije

Detaljnije

K

OSTALI DOKUMENTI

Statut organizacije, godišnje prijave poreza i doprinosa i dr.

Detaljnije

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.