slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna Zona na ''Akademiji održivosti''

on . Posted in Aktuelnosti

akademija odrzivosti seminar
Predstavnici Aktivne Zone: Dejana Dizdar i Miloš Marković, su učestvovali na prvom modulu fAKT-ovog (Fond za aktivno građanstvo) programa obuke pod nazivom ''AKADEMIJA ODRŽIVOSTI'' u Podgorici od 18.-20.10.2013.godine.
 
„Akademija održivosti“ je dio projekta „SIGN za održivost“, koji realizuje SIGN (Southeast Europe Indigenous Grantmakers Network), mreža domaćih donatorskih organizacija iz jugoistočne Evrope, a koji finansira Evropska Unija kroz Program podrške civilnom društvu (Instrument for Pre-accession Assistance (IPA) Civil Society Facility (CSF)) i sufinansira Balkanski fond za demokratiju.
 
Akademija održivosti je program obuke, putem kojeg će organizacije civilnog društva (OCD) steći vještine ključne za njihovu održivost. Akademija pruža organizacijama znanja koja su neophodna za proces prikupljanja sredstava u zajednicama, sa jasnom idejom da je strateško opredjeljenje i planiranje usko povezano sa prikupljanjem sredstava. Organizacije sa više različitih izvora finansiranja, koje su u poziciji da aktivno uključe građane u svoje aktivnosti, će istovremeno biti one koje će u budućnosti obezbjeđivati veću podršku, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou, i koje će doprinijeti povećanom građanskom učešću i mobilizaciji lokalnih resursa.
Akademija se sastoji od 4 trening modula u svakoj od partnerskih zemalja, i pružiće obuku za 15 organizacija civilnog društva iz Crne Gore (ukupno 75 OCD iz regiona), na sljedeće teme: objedinjeno strateško i finansijsko planiranje, prikupljanje sredstava iz lokalnih izvora (od strane biznis sektora i građana), sprovođenje aktivnosti u oblasti socijalnog preduzetništva, i razvoj plana organizacijske održivosti.
 
Seminaru su prisustvovali predstavnici sljedećih crnogorskih nevladinih organizacija:
NVO ''Snažna mama'' iz Bijelog Polja, Nevladino udruženje ''Don Bosko centar'' iz Podgorice, NVO''Džonatan Livingston'' sa Cetinja, NVO''Naša budućnost'' iz Nikšića, Udruženje za razvoj civilnog društva iz Bijelog Polja, NVO ''Iskra života'' iz Nikšića, NVU ''My way-Moj put'' sa Cetinja, Udruženje samohranih majki ''Aurora'' iz Pljevalja, NVO ''Euro za Gusinje'' iz Gusinja, NVO ''Morakovo'' iz Nikšića, Organizacija za brigu i razvoj djeteta ''Dječiji savez'' iz Nikšiča, NVO ''Civus diversus'' iz Nikšića i NVO ''Aktivna Zona'' sa Cetinja.
 
Predstavnici Aktivne Zone su na ovoj obuci dobili veliki broj korisnih informacija o tehnikama strateškog planiranja i o načinima prikupljanja finansija u strateškom planiranju. Nakon kratke pauze, inicijativa za ''Društveni centar'' je ponovo u opticaju, a sve zbog fAKTove podrške i Akademije održivosti, gdje je Aktivna Zona osnivanje Društvenog centra prepoznala kao jedan od strateških ciljeva! ''Iskreno se radujemo ponovnom pokretanju priče oko Društvenog centra iz razloga što je on neophodnost za naš grad iz već prepoznatih razloga koji su predtavljeni u istraživanju javnog mnjenja prilikom pokretanja takve inicijative'' zaključili su Dejana Dizdar i Miloš Marković prilikom izlaganja ideje o Društvenom centru na pomenutoj obuci.
E

O NAMA

Aktivna zona u zajednici.

Detaljnije

f

TIM AKTIVNE ZONE

Ko smo mi.

Detaljnije

6

GODIŠNJI IZVJEŠTAJI

Godišnji narativni i finansijski izvještaji o radu organizacije

Detaljnije

K

OSTALI DOKUMENTI

Statut organizacije, godišnje prijave poreza i doprinosa i dr.

Detaljnije

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.