slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Otvoren Društveni centar

on . Posted in Aktuelnosti u Društvenom centru

drustveni centar1
(Cetinje, 31.07.2014.) Aktivna zona je danas proslavila drugu godišnjicu rada. Istovremeno, ova organizacija slavi i otvaranje Društvenog centra, čijim se otvaranjem ostvario prvi strateški cilj organizacije.

Još 2012.godine, kada je Aktivna zona osnovana, govorilo se o stvaranju kreativne civilne zone ovog tipa. Društveni centar je prije svega centar iz kojeg će poticati nove inicijative, a glavni inicijatori će biti predstavnici nevladinih organizacija i sami građani. Centar je zamišljen kao zona u kojoj će biti moguće organizovanje raznih edukativnih skupova za građane/ke Cetnja, a predviđeno je i organizovanje promocija knjiga, projekcija filmova i sličnih događaja kojim će se upotpuniti ponuda načina provođenja slobodnog vremena.

Moramo naomenuti da je ovome prethodio dug put požrtvovanosti, upornosti i istrajnosti, i urkost nedaćama, put koji je ovu organizaciju ojačao i učinio je spremnijom da nastavi da djeluje još većim intezitetom, kazao je predsjednik organizacije, Miloš Marković, na otvaranju Društvenog centra, koji se nalazi u Ulici Nikole Lekića na Cetinju.

Aktivna zona je nakon dvije godine uspjela da pronađe način da svoj dugogodišnji cilj ostvari. Fond za aktivno građanstvo, u okvru programa ''Akademija drživosti'', čiju realizaciju finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori, prepoznao je važnost realizacije ove ideje i obezbijedio vrijednu donaciju koja je iskorišćena u opremanju Društvenog centra. Inicijativu su podržale i kompanije sa Cetinja, kao i pojedinci, kojima se ovim putem neizmjerno zahvaljujemo.
U Centru postoje sve tehničke neophodnosti za posjetioce (TV, internet, računari i sl.), kako bi iste koristili kao pomoć pri osmišljavanju novih inicijativa/projekata ili građanskih akija.

 Fotografije sa otvaranja Društvenog centra možete pogledati na našoj zvaničnoj Facebook stranici.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.