slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Nacija tolerancije - Tolerancija različitosti

on . Posted in Aktuelnosti u Društvenom centru

danijel kalezic
Stanje u crnogorskom društvu, kada je riječ o položaju LGBT zajednice, se popravlja, jer je unaprijeđen zakonodavni okvir i članovi LGBT zajednice su više vidljivi, kazao je izvršni direktor NVO "Queer Montrenegro" Danijel Kalezić na predavanju u Društvenom centru na Cetinju.
 
Na predavanju, koje je dio projekta “Nacija tolerancije”, čiju realizaciju finansira Vlada Crne Gore, posredstvom Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, Kalezić je kazao da je stepen homofobije i transfobije u Crnoj Gori i dalje visok zbog čega je važno podizati svijest građana o pravima LGBT osoba u našoj zajednici, saopštila je NVO "Aktivna zona".
 
On je rekao da postoji i dobra saradnja sa institucijama.
"Ja sam optimista, pa očekujem da ćemo 2017. godine imati usvojen Zakon o registrovanom partnerstvu kao i Zakon o rodnom identitetu", rekao je Kalezić. On je kazao da je u Crnoj Gori visok stepen nasilja prema LGBT osobama i istakao da je to glavni razlog njihove manje vidljivosti u društvu.
 
"Zbog toga je važno sprovoditi stalne edukacije kako bi što više ljudi prihvatilo našu zajednicu", naglasio je Kalezić
Izvršni direktor "Queer Montenegra" smatra i da je za LGBT zajednicu u našoj državi važna organizacija Povorke ponosa i očekuje da će novu uspjeti da organizuju do kraja ove godine.
 
Kako se navodi u saopštenju, njegovo predavanje, treće predavanje u okviru edukativnih radionica projekta "Nacija tolerancije", izazvalo veliku pažnju cetinjskih srednjoškolaca koji su postavljali brojna pitanja o životu LGBT zajednice.
Na edukativnim radionicama projekta "Nacija tolerancije" do sada se govorilo o stereotipima i predrasudama i vjerskoj i nacionalnoj toleranciji, a predavači su bili istaknute ličnosti u tim oblastima.
 
Iz NVO "Aktivna zona" su najavili da će četvrto predavanje biti posvećeno položaju osoba sa invaliditetom.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.