slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Projekcija filma ,,SIGEMBR'' u Društvenom centru

on . Posted in Aktuelnosti u Društvenom centru

balkan without hate projekcija fb copy
NVO „35mm“ iz Podgorice, koja je članica Građanske alijanse, će projekcijom filma „SIGEMBR“ u subotu, 29. oktobra, na Cetinju, u „Društvenom centru“ (Ulica Nikole Lekića broj 4), sa početkom u 19 časova, početi crnogorsku promociju filma koji je osmišljen kao odgovor mladih na mržnju prema različitostima.
 
U saradnji sa partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Estonije, Grčke, Italije i Rumunije, NVO „35mm", uradila je film „SIGEMBR", koji će naradenih mjeseci biti promovisan u pomenutim zemljama. Za Crnu Goru je u narednih pet mjeseci planirano 12 promocija i to u sljedećim gradovima: Cetinje, Ulcinj, Nikšić, Podgorica, Bijelo Polje, Budva i Tivat.
 
„SIGEMBR“ se bavi pitanjem ksenofobije (mržnja prema različitostima) a na njemu su radili omladinski radnici i lideri tokom treninga u Prčanju, između 19. i 30. avgusta 2016. Mladi iz sedam zemalja Evrope, koji dolaze iz različitih nacionalnih grupa su zajedničkim snagama uradili kratki igrani film kako bi pokazali da imaju rješenje, ali i ideju za „Balkan bez mržnje".
 
Film „SIGEMBR" je proizvod višemjesečnog rada Asocijacija GEYC, Centra za omladinski razvoj – PRONI, Identities, Green spirit, Seiklejate Vennaskond, IdejNet i NVO „35mm". Film takođe predstavlja završnicu treninga na kome je učestvovalo 30 predstavnika iz sedam različitih zemalja u okviru projekta „Balkan bez mržnje", koji se realizuje u okviru Programa Erasmus +.
 
Ovim projektom želi se: poboljšati znanje mladih o istoriji Balkana i Evrope; podstaći razumijevanje mladih o multikulturalnim pojmovima; doprinijeti boljem razumijevanju mladih o potrebama drugih nacionalnosti u njihovim zemljama; poboljšati vještine mladih ljudi u nenasilnoj komunikaciji, kritičkom razmišljanju, foto i video produkciji i tako dalje.
 
Na sljedećem linku možete pogledati tizer za pomenuti film: https://www.youtube.com/watch?v=iN14-6bIGZI.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.