slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Mladi i Mediji: Poziv za studente novinarstva i vizuelnih umjetnosti

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

mladi i mediji poziv
Aktivna zona je realizuje projekat ,,Mladi i mediji'' kojim želi da poveća interesovanje medija za izvještavanje o omladinskom aktivizmu u Crnoj Gori, ali i unaprijedi  komunikaciju omladinskih aktivista/kinja sa medijskim kućama.
 
Ciljne grupe projekta su: mladi studenti novinarstva i vizuelnih umjestnosti, koordinatori omladinskih klubova/centara, kao i omladinskih organizacija i mediji.
 
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane studente  novinarstva i vizuelnih umjestnosti da se pridruže treningu  o multimedijalnom izvještavanju  koje će voditi profesionalni novinari, stručnjaci za digitalne medije,  kamermani, fotografi i drugi.
 
Trening  će trajati mjesec dana, a održaće se u Omladinskom centru u Podgorici u septembru/oktobru 2017. godine. Cilj radionica je da mlade učesnike/ce informiše i edukuje o novim trendovima medijskog izvještavanja, kao i uspješnom korišćenju društvenih mreža. Namjera je i da se pospješi saradnja  studenata  koji se školuju za rad u medijima.
 
Tokom treninga, učesnici će biti podijeljeni u istraživačke timove koji će raditi na pričama iz oblasti ljudskih prava, obrazovanja, kulture, ekologije, održivog razvoja i prostornog planiranja, zapošljavanja i učešća mladih u društvenom i političkom životu.
 
Istraživačke priče produkcionih timova biće objavljene na onlajn platformi koja će posebno biti kreirana za potrebe treninga.
 
Pozivamo zainteresovane studente završnih i specijalističkih studija Fakulteta političkih nauka (novinarski smjer) i Fakulteta vizuelnih umjestnosti da se prijave na konkurs koji će biti otvoren do nedjelje, 24.09.2017.godine.
 
Uz kratku biografiju, neophodno je priložiti i predlog za istraživačku priču na temu "ZAŠTITA". Napominjemo, da ovu temu treba sagledati u što širem kontekstu. Bez obzira na to da li ste odlučili da istražujete  pitanjem zaštite životne sredine ili  javnih prostora, zaštitom ljudskih prava, medijskih sloboda ili profesionalizma, imajte na umu da željenu temu treba osvjetliti tako da se u njoj prepozna javni interes.

Prijava za učešće u projektu se vrši putem online formulara koji se nalazi na sljedećem LINKU.

Rok za prijavu za učešće u projektu je: nedjelja, 24.09.2017.godine.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
 
*Projekat ,,Mladi i mediji'' realizuje Aktivna zona, uz finansijsku podršku Ministarstva sporta Crne Gore.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.