slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Reagovanje Milice Dragićević na izjavu poslanice Ane Nikolić

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

znam koga biram reagovanje
Kao organizator događaja: Javne diskusije ,,Znam koga boram'', Aktivna zona, u namjeri da ispoštuje Ustavom zagarantovano pravo na ispravku neistinite iili netačne informacije, povodom navoda iznijetih u javnoj diskusiji o problemu nezapošljenosti, pod nazivom „Cetinje (ne) radi“, prenosi izjavu Milice Dragićević sa Cetinja:

„U javnoj diskusiji održanoj 11. novembra 2017. godine, gđa Ana Nikolić je u reagovanju na moj komentar o zapošljavanju u Prijestonici, izjavila da radim u „Vladi Crne Gore – Vladi DPS-a“, što je neistinito i netačno, dodajući „da je bilo partijsko zapošljavanje, ne bi sada radila u Vladi Crne Gore“. Iz ovih navoda moglo bi se zaključiti da ja, uprkos tome što nijesam član partije, radim zahvaljujući DPS-u ili da radim za DPS, što apsolutno nije tačno.

Istina je da - niti radim u Vladi Crne Gore, niti u „Vladi DPS-a“, nego radim kao državni službenik u ministarstvu, i to isključivo na osnovu svojih rezultata. Ne znam da li se radi o elementarnom neznanju, ali je zabrinjavajuće to što gđa Nikolić poistovjećuje državu sa partijom. Po zakonu, poslodavac državnog službenika je država i ja svoj posao obavljam politički neutralno i nepristrasno, što je u skladu sa Zakonom i Etičkim kodeksom. Pored toga, apolitična sam ličnost, u smislu da nikad nijesam bila član nijedne političke partije.

U nedostatku argumenata, gđa Nikolić sa lokalnog premješta fokus na državni nivo, misleći da će me demantovati mojim ličnim primjerom. Međutim, naročito se na državnom nivou, na mom primjeru, može dokazati partijsko zapošljavanje pojedinih kandidata. Naime, po javnim oglasima za posao u državnim organima konkurisala sam četiri puta i sva četiri bila prva na rang listama, ali od toga tri puta nijesam dobila posao. Očigledno da to nije zbog objektivnog zapošljavanja na osnovu zasluga, već dominantno partijskog zapošljavanja. U svakom slučaju, to gdje ja sada radim, apsolutno je irelevantno za temu zapošljavanja u Prijestonici.

U nemogućnosti da reagujem u toku javne diskusije, želim da ispravim javno izgovorenu neistinu na moj račun, zaštitim svoj integritet i institut profesionalnog državnog službenika, i zahvaljujem NVO Aktivna zona na mogućnosti da to uradim ovim putem.

Cetinje, novembar 2017. godine
 
mr Milica Dragićević

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.