slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna zona pokrenula Bazu volontera/ki Cetinja

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

bvct najava
Aktivna zona
pokreće novu platformu u oblasti volonterizma i društvenog aktivizma građana/ki. Naime, radi se o ,,Bazi volontera/ki Cetinja'' koja će predstavljati platformu za povezivanje građana sa organizacijama građanskog društva, ustanovama i inicijativama koje trebaju volontersku podršku.
 
Baza će sadržati kontakt informacije svih zainteresovanih građana/ki koji žele učiniti sebe dostupnim organizacijama, institucijama i građanskim inicijativama. Ovo će biti prva baza ovog tipa u gradu i koristiće se isključivo za povezivanje i iniciranje građanskih akcija.
 
Svi zainteresovani građani/ke se mogu prijaviti na bazu putem posebnog prijavnog formulara gdje je potrebno upisati kontakt informacije sa drugim pojedinostima u vezi sa interesovanjem, iskustvom i preferencijama kada je u pitanju volonterski doprinos.
 
Prijavljeni volonteri/ke Cetinja će biti redovno obavještavani o raznim građanskim/volonterskim aktivnostima gdje bi njihova podrška bila od koristi. Prijavljeni volonteri/ke mogu dobiti poziv da volontiraju u organizacijama građanskog društva (održavanje veb stranice udruženju, organizovanje edukativnih radionica i drugi primjeri doprinosa).
 
Postojanjem baze ovog tipa omogućiće se lakša koordinacija volonterima prilikom prirodnih nepogoda ili drugih vanrednih situacija, gdje se očekuje brza i organizovana reakcija građana/ki.
 
PRIJAVNI FORMULAR BVCT
 
Prijavljeni volonteri/keće putem pošte dobiti volontersku knjižicu gdje će biti upisani svi volonterski poduhvati (mjesto, vrijeme volontiranja i dr.)
 
Ko su volonteri/ke?
Volonteri i volonterke osobe koje dobrovoljno ulažu svoje vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opštu dobrobit, a pritom ne traže novčanu ili drugu nadoknadu.
 
Volonter može postati svako, bez obzira na starost, pol, nacionalnost ili druge posebnosti. Jedino što je bitno jeste da odlučite izdvojiti određenu količinu svog vremena i odaberete način na koji ćete ga pokloniti nekome i ko treba vašu pomoć.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.