slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Misija OSCE/ODIHR-a za posmatranje predsjedničkih izbora posjetila Aktivnu zonu

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

dvorski trg cetinje
Tri člana Misije za posmatranje predsjedničkih izbora 2018. u Crnoj Gori, Džordž Sand, Kirsten Jope i Marija Jojić, posjetili su Aktivnu Zonu.
 
Na njihovu inicijativu, razgovarali smo o iskustvima Aktivne zone u izbornim procesima na lokalnom i nacionalnom nivou. Aktivna zona je predstavila dosadašnje sprovedene aktivnosti u odnosu na izborne procese. Članovi/ce Aktivne zone upoznali su predstavnike OEBS-a sa aktivnostima realizovanim u susret lokalnim izborima na Cetinju 2017. godine, kada su u prijestonici bile organizovane tri javne diskusije sa predstavnicima političkih partija koje su učestvovale na izborima. Javne diskusije ,,Znam koga biram'' su jedninstveni primjer učešća građana u predizbornim aktivnostima i predstavljaju dobru praksu, ocijenili iz OSCE/ODIHR misije.

 Goste smo upoznali sa aktivnostima naše organizacije u toku parlamentarnih iznora 2016. godine, kada smo, u saradnji sa Centrom za demokratsku tranziciju (CDT) pratili izborni dan sa preko 20 posmatrača na biračkim mjestima u prijestonici. Najavili smo i da ćemo nastaviti saradnju sa CDT-om i u toku predstojećih predsjedničkih izbora, pa će naši članovi biti na šest biračkih mjesta na teritoriji Cetinja.

Tokom sastanka bilo je riječi i o saradnji Aktivne zone sa lokalnom upravom, odnosno problemima u komunikaciji i učešću nevladinih organizacija u radu parlamenta na Cetinju i procesu finansiranja projekata i programa lokalnih NVO. Predstavnike Misije smo upoznali da na Cetinju, u prethodnih šest godina, nije bilo konkursa za raspodjelu novca za projekte i programe NVO, što predstavlja lošu praksu i ne doprinosi razvoju civilnog društva.

Misija OSCE/ODIHR će takođe pratiti izborni dan 15. aprila, a Aktivna zona će sarađivati sa njima i pružiti im svu neophodnu pomoć tokom praćenja izbora na Cetnju.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.