slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna zona se pridružila Koaliciji NVO za transparentnost i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Koalicija nvo Korupcija
NVO Aktivna zona
učestvovala je na konstitutivnom sastanku Koalicije za transparetnost i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou koji je održan u Petrovcu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija koje su članice Koalicije, a definisan je plan djelovanja Koalicije kao i strateška dokumenta.Na sastanku je bilo riječi i o finansiranju lokalnih uprava kroz razgovor o budžetu i javnim nabavkama, a učesnici su upoznati i sa radom Agencije za sprječavanje korupcije kroz prezentaciju koju je upriličio njihov predstavnik.

Misija Koalicije je, kako je istaknuto, jačanje građanske svijesti, civilnog sektora i ukupnih kapaciteta društva u borbi protiv korupcije na lokalnom i nacionalnom nivou. Fokus djelovanja Koalicije biće na jačanju transparentnosti i odgovornosti institucija u oblastima od posebnog rizika za korupciju, jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i institucija za borbu protiv korupcije, kao i podizanju nivoa informisanosti, svijesti i aktivizma građana za borbu protiv korupcije.

Sporazum o formiranju Koalicije zvanično će biti potpisan u maju u Podgorici.

Koaliciju za transparenost i borbu protiv korupcije čini 14 nevladinih organizacija iz Crne Gore, a njeno formiranje dio je projekta „Smjestimo korupciju u muzej!“, koji CGO sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevalja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Agencijom za sprječavanje korupcije (ASK), uz finansijsku podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.