slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Najava: Javna diskusija sa istoričarem Petrom Glendžom - Cetinje na Ponoru 2018

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

 
ponor cetinje
Aktivna zona
organizuje javnu diskusiju Cetinje na Ponoru 2018, sa istoričarem Petrom Glendžom, kako bi javnosti još jednom skrenuli pažnju na potrebu da se što hitnije započne sa rješavanjem velikog broja problema, zbog kojih sve veći broj građana napušta grad.

Gomilaju se problemi u crnogorskoj prijestonici, a za mnoge građani ni ne znaju. Simbolički smo uvezali događaj na Ponoru sa činjenicom da je Cetinje zaduženo više od 35 miliona eura, da i dalje nema riješeno pitanje vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda, da nema strateškog dokumenta u oblasti razvoja turizma - kao glavne privredne grane, da su mnogi kapitalni projekti prekinuti ili nijesu ni započeti, građani napuštaju grad u sve većem broju, a nije ni jasna perspektiva grada u budućnosti.

Diskusiju organizujemo 24.08.2018. godine, na cetinjskom Ponoru, sa početkom u 18h, sa istoričarem i građanskim aktivistom, zabrinutim Cetinjaninom, Petrom Glendžom. Gospodin Glendža je bio prvi gost Društvenog centra, mjesta namijenjenom informisanju, edukaciji, afirmaciji građanskog aktivizma i odgovornosti građana Cetinja, koji je 2014. godine osnovala naša organizacija.

Kako je Ponor lokacija koja se ne održava redovno, očekujemo od DOO Komunalno Cetinje da ga uredi, ne samo zbog najavljene javne diskusije, nego i zbog bezbjednosti grada u slučaju većih kišnih padavina.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da se pridruže diskusiji i informišu se o tome što svi mi možemo da uradimo da naš grad učinimo boljim, kao i da čujemo mišljenja i stavove ovog mladog Cetinjanina, koji ne odustaje od svog grada.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.