slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Zbori nakon izbora - Gazivoda: Ušteda od 200 hiljada eura i poboljšana naplata prihoda, najveći uspjesi nove gradske vlasti

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

Zbori Nakon Izbora Ivan Gazivoda
(Cetinje, 09.11.2018) Odbornik SD-a u Skupštini Prijestonice dr Ivan Gazivoda, bio je sinoć gost treće diskusije u okviru programa ,,Zbori nakon izbora’’ koji organizuje Aktivna zona, u cilju sagledavanja stanja u gradu nakon izbora.
 
Jedna od tema razgovora bio je Zakon o Prijestonoci, a dr Gazivoda je kazao da će u toj partiji biti zadovoljan kada Zakon bude zaživio.
- Smatram da bi lokalnom parlamentu trebalo omogućiti da učestvuje u odlučivanju o projektima koji će se finansirati. Količina novca jeste značajna za grad, kako za tekuće poslovanje, tako i za investicije, što je pomak u odnosu na prethodni period. Što se tiče projekata koji su planirani u ovoj godini nije se mnogo odmaklo ali sam dobio uvjeravanja od gradonačelnika da će novac biti utrošen na pravi način i da će se u naredna dva mjeseca znati gdje je upotrijebljen novac, rekao je Gazivoda, koji očekuje da će u 2019. godini novac biti upotrijebljen za kupovinu Gornjeg Oboda, gdje bi bilo poželjno da se otvore proizvodni pogoni, a ne prostor za magacine.
 
Gazivoda najavljuje da će biti formirana i radna grupa, koja će odlučiti kako na najbolji način privući investitore u tu Biznis zonu, koju će od sad činiti i kompleks bivše fabrike ,,Obod’’.
- Radujem se i Centru za kulturu, a ne slažem se sa ulaganjem u uređenje izložbenog prostora u cetinjskoj pećini, za što je planirano preko dva miliona eura - naveo je Gazivoda, koji smatra da je gradu potrebna i strategija razvoja saobraćaja.
 
On se osvrnuo i na nagomilane dugove Prijestonice od 35 miliona eura za koje smatra da usporavaju razvoj grada.
- Analiza budžeta i utvrđivanje tačnog iznosa dugovanja grada, bili su zahtjevi SD-a u toku procesa stvaranja nove gradske vlasti. Mislim da je to bio bitan zahtjev, kako bismo znali u kojem smjeru možemo planirati sanaciju dugovanja, ali i dalje razvojno planiranje.
 
Govoreći o postizbornoj koaliciji za DPS –om, Gazivoda je rekao da je SD, prije potpisivanja sporazuma, insistirao da se podmladi kadar, gradonačelnik izabere konsenzusom i da se objelodane dugovi.
-Član naše partije je sekretar za finansije u lokalnoj upravi, što je bio naš zahtjev. Naši članovi su i na mjestima zamjenika gradonačelnika, direktora Vodovoda i kanalizacije i Biblioteke, sekretara za kulturu, sport i mlade, kao i na još nekim ključnim funkcijama. Što se tiče njihovog rada i načinjenih pomaka, istakao bih planove za investiranje u sanaciju sekundarnog cjevovoda, a biće uređena i oblast finansiranja sportskih subjekata.
 
Najznačajniji je finansijski momenat, odnosno ušteda od 200 hiljada eura u funkcionisanju lokalne uprave i poboljšana naplata prihoda za 12 % - naveo je Gazivoda koji smatra da su opravdali povjerenje građana jer su pokazali ozbiljnost u svom radu.
 
-Lično mislim da je ovo najbolja varijanta koja je mogla da se desi, posebno sa izborom gradonačelnika -poručio je Gazivoda, koji smatra da je organizovanje ovakvih diskusija veoma korisno za sve građane Prijestonice.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.