slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna zona: Poziv za građane da se pridruže akciji ,,Popravi Cetinje’’

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

popravi cetinje logotip final
Nevladina orgaizacija Aktivna zona, u ime obilježavanja sedme godišnjice rada, poklanja Cetinju i sugrađanima platformu ,,Popravi Cetinje’’.

 

Kako bi na najbolji način predstavila cilj pokretanja platforme i uključila građane i građanke u proces mapiranja gradskih problema, Aktivna zona organizuje građansku akciju ,,Popravi Cetinje’’.

Naime, akciju ,,Popravi Cetinje’’ organizujemo u subotu, 04. maja 2019. godine, na Dvorskom trgu, sa početkom u 11h. Akcija podrazumijeva predstavljanje Uputstva za korišćenje platforme, te mapiranje gradskih problema uz pomoć pametnih telefona. Na akciju su dobrodošli svi zainteresovani sugrađani/ke, a akcija će trajati tri sata, kada će se mapirani problemi unijeti na platformu, zatim proslijediti nadležnim gradskim službama i institucijama na rješavanje.

Više o platformi:
Platformu "Popravi Cetinje" - pokrenula je nevladina organizacija Aktivna zona, sa ciljem unapređenja brige o zajedničkim - javnim površinama u gradu, povećanja odgovornosti nadležnih gradskih službi u rješavanju infrastrukturnih problema i afirmacije učešća građana u brizi i osmišljavanju ideja za poboljšanje kvaliteta života u gradu.

Platforma će uz podršku građana, organizacija, stručne i laičke javnosti biti prostor za razmjenjivanje ideja, planova, prijedloga, komentara i sugestija za rješavanje infrastrukturnih problema grada. Struktura platforme sadrži četiri osnovne oblasti u okviru kojih će se pratiti infrastrukturni razvoj grada: Interaktivna mapa, Forum za građane, Nalazi i izvještaji i Program razvoja grada.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.