slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna zona: Poziv za volontere/ke u Podgorici

on . Posted in Aktivna zona Vijesti

poziv za volontere u podgorici
Aktivna zona
je nevladina organizacija koja se bavi afirmacijom građanskog aktivizma, uspostavljanjem stalne saradnje i partnerstava između svih aktera u zajednici u cilju izgradnje odgovornog društva.
 
Aktivna zona djeluje u okviru četiri prioritetne oblasti, a koje se odnose na: dobru javnu upravu, neformalnu edukaciju i informisanje, razvoj filantropije i afirmaciju građanskog aktivizma sa akcentom na mlade. Među najpoznatijim projektima i inicijativama naše organizacije su: Popravi Cetinje - platforma za rješavanje infrastrukturnih problema u zajednici; Inicijativa za zeleni Lovćen - putem koje prikupljamo sredstva namijenjena pozelenjavanju nacionalnog parka Lovćen; Moj pas - Moja odgovornost - projekat putem kojeg promovišemo odgovorno vlasništvo; Društveni centar - prostor namijenjen svim građanima/kama za druženje, razmjenu i informisanje o temama bitnim za život u društvenoj zajednici i mnogi drugi.
 
Ovog puta, Aktivna zona je odlučila da formira Volontersku grupu u okviru nove kancelarije u Podgorici. Volonterska grupa će djelovati u okviru programa za afirmaciju građanskog aktivizma, putem kojeg naša organizacija radi na povećanju svijesti građana o važnosti i potrebi za aktivnim učešćem u društvenim procesima, poboljšanju okruženja i pružanju podrške radu i razvoju organizacija građanskog društva i poboljšanju okruženja za razvoj volonterizma.
 
Volontersku grupu čine entuzijastični građani/ke, uvijek spremni na akciju i doprinos stvaranju odgovornog društva. Aktivna zona će za sve nove članove/ce Volonterske grupe organizovati seminar ,,Uvod u građanski aktivizam'' putem kojeg će se isti upoznati sa osnovnim informacijama u polju građanskog aktivizma u Crnoj Gori, a koji će se održavati jednom sedmično u kancelarijama Aktivne zone u Podgorici. Volonterska grupa će na ovim sastancima osmisliti i plan rada u narednom periodu.
 
Posebnih ograničenja za nove članove/ce Volonterske grupe nema, tako su dobrodošli svi ljudi dobrih namjera i ideja za stvaranje bolje društvene zajednice, u kojoj žive odgovorni građani/ke.
 
Prijave se vrše putem sljedećeg linka, a rok za prijavu je 10. februar 2020. godine.
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.