slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Najava: Priča o ljudskim pravima

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

Prica o ljudskim pravima
Aktivna zona
, u saradnji sa Amnesty International (Montenegro activist group), u Američkoj čitaonici na Cetinju, u Srijedu, 18.06.2014. godine, sa početkom u 20h, organizuje projekciju dva kratka dokumentarna filma, diskusiju i radionicu.

Diskusija se organizuje u okviru svjetske kampanje pod nazivom ''My body, my rights'' (Moje tijelo, moja prava) - Biti u stanju da sami donosimo odluke o našem zdravlju, životu i seksualnom životu je osnovno ljudsko pravo. Ipak, širom svijeta ljudima se ova prava uskraćuju!

Prisutni će imati prilike da se putem kratkog dokumentarnog filma ''The story of human rights'' (Priča o ljudskim pravima) upoznaju sa samim izvorima pojma ''ljudska prava'' i hronološki sagledaju nastajanje pravnog okvira za zaštitu ljudskih prava na cijeloj planeti, kroz dejstvo organizacije Ujedinjenih nacija i ''Deklaracije o ljudskim pravima'' kao konačan ishod borbe za ljudska prava. Naravno, priča se na tome na završava. Osnovna ljudska prava su, nažalost, i dalje ugrožena u pojedinim djelovima planete!

Drugi kratki dokumentarni film ''What makes us humans'' (Ono što nas čini ljudima), jeste film koji prati glavnog lika (Hugh-a) od njegovog djetinjstva, gdje se kao dijete suočio sa uskraćivanjem njegovih osnovnih ljudskih prava, pa sve do trenutka kada se on nađe na ulici kao beskućnik, razmišljajući o svojim postupcima i napokon donosi odluku o tome da li da nastavi život ovakav kakvog vodi ili da nešto preduzme i mijenja stvari oko sebe.

Nakon projekcije dokumentarnih filmova, biće upriličena diskusija, a zatim i kratka radionica, koju će voditi predstavnica Amnesty International-a (Montenegro activists group), Bojana Minić.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.