slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Svjetski dan planete Zemlje: za ''Ekološki čisto Cetinje''

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

ekoloski cisto cetinje logo
Aktivna zona
, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, na Dan planete Zemlje, započinje realizaciju projekta ''EKOLOŠKI ČISTO CETINJE''.

Cetinjani će u periodu od aprila do decembra tekuće godine biti uključeni u niz aktivnosti predviđenih projektom ''Ekološki čisto Cetinje'', od kojih je prva sprovođenje istraživanja o mišljenjima i stavovima građana o efikasnosti upravljanja otpadom u gradu, kao i njihova zainteresovanost da započnu selektivno odlaganje otpada.

Druga aktivnost će podrazumijevati organizovanje javne tribine gdje će predstavnici Aktivne zone predstaviti rezultate i analizu istraživanja. Gosti tribine će biti i predstavnici Javnog komunalnog preduzeća, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, kao i jedna od glavnih inicijatorki ovog projekta, g-đa Njegosava Vujanović - pomoćnica gradonačelnika za socijalnu politiku i komunalne poslove. Na tribini će se govoriti i o planovima JKP-a da postave posebne kontejnere za odlaganje plastičnih ambalaža, ali i mogućnosti da građani u svojim domovina selektivno odlažu otpad, čime će ostvariti pravo na smanjenje mjesečnog računa za komunalne usluge. Predstaviće se i učešće volonterske grupe na manifestacijama ''Ljeto u prijestonici'', gdje će posjetioci manifestacija biti upoznati sa beneficijama selektivnog odlaganja otpada, ali i na licu mjesta učestvovati u tome tako što će na posebnoj lokaciji, u okviru manifestacije, selektivno odložiti svoj otpad.

Do kraja godine će se realizovati veliki broj manjih akcija, a sve u cilju većeg uključivanja građana u održavanju čistoće svog grada, ali i stvaranju navike da u čuvanju okoline budu i ekonomični, tako što će selektivno odlagati otpad i omogućiti njegovu ponovnu upotrebu.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.