slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Građanski kreativni centar: Vršnjačko nasilje veoma zastupljeno u školama

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

nasilje medju mladima
Nevladina organizacija Građanski kreativni Centar
sa Cetinja, organizovala je danas u Američkoj čitaonici  tribinu na temu: ''Vršnjačko nasilje među mladima''.

Tribina je organizovana u okviru projekta ''Kompromis je rješenje'' koji se realizuje uz finansijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo kroz program ''Građanska akcija''. Tribina je organizovana u prostorijama Amerićke čitaonice na Cetinju.
 
Tribinu je vodila Marija Drašković, profesor sociologije, koja se bavi socijalnom pitanjima u lokalnom sekretarijatu za socijalnu politiku i mlade. Učesnici tribine su bili cetinjski srednjoškolci.
 
Na tribini se najviše govorilo o uzrocima vršnjačkog nasilja, pa su se kao glavni uzroci izdvojili porodični problemi. Takođe, bilo je govora i o predrasudama koje mladi imaju prema svojim vršnjacima koji koriste usluge psihologa, pa je i zaključeno da je to možda najispravniji postupak rješavanja problema mladih, koji u adolescentnom periodu prolaze kroz niz velikih životnih promjena i potrebna im je stručna pomoć.
 
Zaključeno je da su roditelji najbitnija karika u obrazovanju i vaspitavanju djece, ali tome se pridružuje i uticaj društva. Potrebno je da i roditelji saznaju više o pravilnim načinima vaspitavanja djece, ali i da pomno prate razvoj svog djeteta kroz odrastanje, kazala je Drašković.
 
''Nasilnost se ne dobija rođenjem, nasilnim se postaje odrastanjem'', pa je vrlo bitno da se ovaj problem sagleda kroz cijelo odrastanje, ali i kroz prizmu cijelog društva, odnosno, našem društvu će biti potrebno obuhvatnije bavljenje ovim problemom, zaključeno je na tribini.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.