slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Omladinski klub Nikšić: Prepoznavanje omladinskog aktivizma

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

omlnas
Omladinski klub Nikšić
organizovao je okrugli sto na temu omladinski aktivista – od obrazovanja do zanimanja.
 
Tema okruglog stola je bila promocija zanimanja omladinskog aktiviste/aktivistkinje, upoznavanje činioca omladinske politike dokle se došlo sa procesom licenciranja i akreditacije zanimanja, koji su načini da se postane omladinski aktivista i ko može vršiti proces obuke za ovo zanimnje.
 
 “Cilj okruglog stola je da se ukaže na značaj zanimanja omladinskog aktiviste, koje su to oblasti u kojima se može angažovati, ali i da se pokaže da mladi imaju svoje mišljenje i jasan stav da nas je neophodno uključiti u sve bitne procese koji se tiču nas samih”, rekao je Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba Nikšić.
 
Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici državnih institucija i nevladinih organizacija, čija djelatnost je rad sa omladinskiim organizacijama.  Milan Korać, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje je istakao da se njegov sekretarijat zalaže za uključivanje sve većeg broja mladih u aktivnu participaciju ali i da pomažu omladinske organizacije na razne načine. Jedan od zaključaka sa održanog okruglog stola je potreba ponovnog potenciranja uvođenja i visokoškolskog obrazovanja za omladinske radnike, kao specijalističke ili master studije.
 
Takođe je zaključeno da se mora potražiti novi model kako animirati mlade za što veću uključenost u društvene promjene, jer je dosadašnja paticipacija na niskom nivou, kao i to da opštine moraju finansirati omladinske klubove kako bi se obezbijedila njihova održivost, jer mladi nijesu i ne smiju biti trošak već budućnost društva.
Okrugli sto se sprovodi kroz projekat “Omladinski aktivista za aktivnije društvo” koji je podržan kroz program De facto strong od strane Evopske komisije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.
 
Izvor: www.onogost.me

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.