slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Objavljen prvi broj časopisa ''Recept za aktivizam''

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

recept za aktivizam prvi broj
Aktivna zona
sa zadovoljstvom predstavlja prvi broj časopisa ‘’Recept za aktivizam’’ koji se realizuje u okviru istoimenog projekta podržanog od strane Fonda za aktivno građanstvo, u okviru programa ‘’Građanske akcije’’.
 
Ovaj časopis će građanskim aktivistima/kinjama svih uzrasta pružati korisne informacije o pokretanju građanskih inicijativa, realizaciji projekata, organizovanju raznih oblika društveno-korisnih aktivnosti ili dati inspiraciju za promovisanje njihovih uspjeha.

Glavne aktivnosti ovog projekta biće: snimanje kratkih informativnih video zapisa, pokretanje veb stranice, promocija putem društvenih mreža (Youtube, Facebook, Twitter i slično), organizovanje edukativnih radionica i motivacionih skupova. Informativni video zapisi prikazaće način pokretanja građanske inicijative, promovisanje ideja, okupljanje zainteresovanih aktivista/kinja, korišćenje društvenih mreža, peticije i drugi oblici učešća građana/ki u razvoju svoje zajednice.

‘’Recept za aktivizam’’ će postati sinonim za platformu na kojoj će mladi tražiti i pronaći ideju, inspiraciju i korisne informacije za pokretanje građanskih inicijativa, što će podrazumijevati uključivanje sve većeg broja mladih u procese pokretanja i realizovanja građanskih inicijativa/akcija. Na ovaj način želimo povećati aktivnost kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.
‘’Aktivna zona’’ je u svom planu razvoja organizacije postavila projekat ’’Recept za aktivizam’’ kao jedan od prioritetnih projekata za realizaciju i omogućavanje stvaranja kontinuiranog servisa za građane/ke kada su u pitanju pokretanja građanskih inicijativa/akcija. Četvorogodišnji plan organizacije predviđa realizaciju ove ideje tokom tog perioda, što će podrazumijevati uključivanje saradnika i velikog broja iskusnih aktivista/ kinja koji će svoje uspješne priče dijeliti sa drugima.

Primjerak ‘’Recepta za aktivizam’’ možete poručiti tako što ćete nam na našu e-mail adresu (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.) poslati ime, prezime i adresu na koju želite da vam pošaljemo časopis. Budući da je tiraž časopisa ograničen, prvi broj možete pogledati i na LINKU.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.