slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

UPNC: Priznanje RTV Cetinje

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

cetinje
Udruženje profesionalnih novinara Cetinja
dodijelilo je RTV Cetinju godišnju Plaketu, povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore. Kako je saopšteno iz Udruženja, Plaketa je dodijeljena za izuzetne snimke načinjenje na klizištu u Markovićima u martu 2015.godine.
 
''Ova lokalna TV kuća je prva u svijet poslala snimke koji su za svega nekoliko sati imali preko 100.000 pregleda na Youtube kanalu, a mnoge TV kuće su taj material korisitle za svoje izvještaje'', navodi se u obrazloženju.
 
Povodom Dana novinara Crne Gore, Udruženje profesionalnih novinara Cetinja poziva novinare u Crnoj Gori da otvoreno i beskompromisno ukažu na sve probleme i pojave koje pritiskaju crnogorsko društvo, kao i da se odlučno i hrabro suprotstave otvorenim nasrtajima na novinare i profesiju.
 
''U momentu kada postoji ogroman broj medija,a kada je novinarski zanat doveden na najniže grane odkad postoji na ovim prostorima, novinari moraju učiniti dodatni napor i dati puni doprinos oporavku crnogorskog novinarstva. UPNC poziva osnivače i vlasnike medija u Crnoj Gori da radnicima u medijima poboljšaju radne i životne uslove, da se novinarima i medijima obezbjede uslovi za nesmetan rad, bez pritisaka i da se osim pukih obećanja pređe sa riječi na djela'', saopšteno je iz te organizacije.
 
Oni su pozvali sve medijske radnike da se zajedno odupru urušavanju ugleda profesije i da učine sve kako bi zadobili povjerenje gledalaca, slušalaca i čitalaca.
 
''Naša uloga u društvu nije da organizujemo komemorativne skupove ili zakuske ili da zastupamo nečije političke interese ili interese moćnika, već da odgovorno informišemo i jačamo kritičku svijest. Pozivamo cjelokupnu javnost da aktivno brani slobodu medija kao jedno od temeljnih ljudskih prava.'' Iz UPNC smatraju da u momentu kada postoji ogroman broj medija,a kada je novinarski zanat doveden na najniže grane otkad postoji na ovim prostorima, novinari moraju učiniti dodatni napor i dati puni doprinos oporavku crnogorskog novinarstva.
 
Izvor: www.cetinjskilist.com

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.