slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Nacija tolerancije - Prijavni formular za učešće

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

nacija tolerancije copy
Aktivna zona počinje realizaciju projekta “Nacija tolerancije” koji je namijenjen učenicima srednjih škola.
 
Koordinatorka projekta, Milena Miljenović, ukazuje da je cilj programa razvijanje tolerancije kod srednjoškolaca kao i razvijanje sposobnosti diskusije o različitim temama.
 
“Ideja za stvaranje ovih radionica jesu jasni razni oblici diskriminacije u našoj državi, počevši od vjerske preko etničke pa sve do raznih oblika ksenofobije. Vjerujemo da najviše treba uticati na osnovce i srednjoškolce te su oni upravo zbog toga naša ciljna grupa. Naše škole predstavljaju izvor diskriminacije jer su đaci su najmanje tolerantni na različitosti “- ukazuje Miljenović i dodaje da će projekat trajati do juna .
 
“Planiramo organizovanje preko pet predavanja i deset međuvršnjačkih diskusija. Predavanja će se organizovati u Društvenom centru, a teme o kojima će se govoriti su: vjerska i nacionalna tolerancija, prava osoba sa invaliditetom, tolerancija prema LGBT populaciji, te razgovor o predrasudama i stereotipima. Predavanja će održati prepoznati stručnjaci u pomenutim oblastima, nakon čega će mladi učesnici i učesnice imati priliku da međusobno razmijene mišljenja i stavove o zadatoj temi. “-pojašnjava Miljenović i dodaje da će u okviru projekta biti snimljeni i video zapisi sa porukama o toleranciji.
 
Sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena su posredstvom Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Vlade Crne Gore.
 
*Sala u kojoj se organizuje predavanje ima na raspolaganju do 30 mjesta.
Molimo Vas da redovno provjeravate Vaše elektronsko sanduče, budući da ćemo Vas o prijemu obavijestiti putem email-a.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.