slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Posjetite peti GIMFEST

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

cetinje
Manifestacija će ove godine biti upriličena u svijetlu obilježavanja Mjeseca mladih na Cetinju, a kao i tokom prethodnih izdanja, „Gimfest“ će objediniti niz događaja edukativnog i kulturno – umjetničkog karaktera.

Kao respektabilna, a za područje Crne Gore i jedinstvena manifestacija, iza koje stoje učenici više obrazovnih ustanova i rukovodstvo Gimnazije, „Gimfest“ je dobio podršku Prijestonice Cetinje u pogledu organizacije svih programskih segmenata. Uz to, organizaciju ovogodišnjeg „Gimfesta“ podržaće i sva gradska preduzeća, kao i „Lipska pećina“ d.o.o.

Program petog „Gimfesta“, kojim će biti nastavljena misija povezivanja učenika svih cetinjskih obrazovnih ustanova, njihovih roditelja, javnih ustanova, organizacija i građana, je sljedeći:

SAJAM MLADIH
(Dvorski trg, subota, 28. maj, 10:00 – 14:00h)

Članovi Preduzetničkog kluba cetinjske Gimnazije posjetiocima na Dvorskom trgu predstaviće svoje brojne proizvode – meleme za usne, sapune u različitim oblicima, dekupaž, kolače, haljine od recikliranog materijala i slično. Istovremeno, u istorijskom jezgru grada biće organizovano i takmičenje „Potraga za blagom“, a najuspješniji učesnici dobiće vrijedne nagrade. Tokom trajanja sajma, učenici Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ crtaće karikature i crteže posjetilaca, a svoj štand imaće i korisnici Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje.

KONCERT NA LJETNJOJ POZORNICI
(Ljetnja pozornica, nedjelja, 29. maj, 19:00h)

Tokom kulturno – umjetničkog programa na Ljetnjoj pozornici, predstaviće se mladi iz svih obrazovnih ustanova sa Cetinja, počev od učenica i učenika osnovnih i srednjih škola, sve do studenata akademija umjetnosti.

DRŽAVNO TAKMIČENJE U SPELOVANJU „SPELLING BEE“
(Gimnazija, ponedjeljak, 30. maj, 12:00h)

Državno takmičenje u spelovanju za crnogorske osnovce i srednjoškolce i ove godine biće upriličeno upravo u sklopu „Gimfesta“. Učesnici takmičenja dolaze iz svih gradova Crne Gore, pri čemu će svaka obrazovna ustanova iz naše države imati pravo da pošalje po jednog učenika. Za pobjednike takmičenja obezbijeđene su i vrijedne nagrade.

REVIJALNA FUDBALSKA UTAKMICA
(Dvorana Gimnazije, ponedjeljak, 30. maj, 13:30h)

Završni događaj petog „Gimfesta“ biće fudbalski susret, u kojem će se sastati ekipe učenika Gimnazije i Srednje stručne škole.

 

Izvor: cetinje.me

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.