slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

UPCT: Započela realizacija projekta u oblasti zapošljavanja OSI

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

UPC LOGO
Udruženje paraplegičara Cetinje
,  organizovalao je sastanak o početku realizacije projekta: ,,Zapošljavanjem do kvalitetne integracije osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada’’-podržan od ZZZ.CG u okviru grant šema.

Sastanku su prisustvovali, pored projektnog tima, i korisnika projekta,   predstavnik ZZZ.CG gd-din Stanko Laković,  ispred  partnerske organizacije NVO Aktivna Zona prisustvovala je Milena Đurović Stanojević.

Na samom početku Predsjednik Udruženja Dejan Tmušić predstavio je projekat,tom prilikom je  je izkazao veliko zadovoljstvo, što je u ovom projektu povećan broj korisnika sa prethodnih pet korisnika na sedam. Predstavnik ZZZ.CG. odao je  priznanje Udruženju paraplegičara Cetinje na  kvalitetnom sprovođenju projekta u prethodnoj godini, i iskazao uvjerenje da će i na ovom projektu Udruženje postići dobre rezultate.

Predstavnica NVO Aktivna Zona Milena Đurović Stanojević pohvalila je odličnu saradnju sa Udruženjem paraplegičara Cetinje, tom prilikom je izjavila da je ovo nastavak uspješne saradnje dva udruženja, koja je zasnovana na dobrobit građana i osoba s invaliditetom u prijestonici.

Na kraju sastanka Udruženje je uručilo svim korisnicima projekta laptop, kao tehnička podrška na obuci i radu.                                         

O projektu:

Specifičan cilj projekta biće ostvaren kroz obuku i praksu. Program obuke podrazumijeva sprovođenje i realizovanje 5 modula i to: 1) Osnovne komunikacijske vještine; 2) Poslovna komunikacija; 3) Administrativni asistent; 4) Osnove knjigovodstva 5) Program obuke, web community manager; 3 Radionice  psihosocijalne podrške nezaposlenim osobama sa tjelesnim invaliditetom.  

Praktičan rad podrazumijeva primjenu znanja i vještina polaznika obuke, za konretno radno mjesto u dva Udruženja: Udruženju paraplegičara Cetinje i partnerskoj organizaciji NVO Aktivna Zona po Ugovoru o radu, na period od 6 mjeseci.

Na ovom projektu  biće angažovano sedam osoba s invaliditetom, kao kategorisana lica.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.