slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

UPCT: Tužan i diskriminatorski odnos nadležnih organa prema Udruženju

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

UPC LOGO
Udruženje paraplegičara Cetinje
se, nakon dvije godine boravka u pomoćnom objektu JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, seli se u nove kancelarije. O mjestu i početku rada blagovremeno će obavijestiti članove i građane Prijestonice.

Kako stoji u obavještenju koje je objavilo Udruženje paraplegičara, a nakon odluke novog rukovodstva pomenute institucije, Udruženje je moralo hitno pronaći novi prostor za djelovanje.

Iz Udruženja napominju da su u prethodne dvioje godine za ovaj period postigli sjajne rezultate na koje su izuzetno ponosni. ,,Djelovali smo sistemski u svim oblastima života, počev od inkluzivnog obrazovanja, zapošljavanja, slobodnog kretanja, psihološkog osnaživanja, kulture, slobodnog vremena OSI, mijenjali percepciju građana da su ljudske potrebe za koje se borimo i zalažemo - potrebe svih nas, a koje se jedino osobama s invaliditetom nameću kao <<posebne>>'', navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja su napomenuli da su veoma nezadovoljni odnosom nadležnih organa u pogledu obezbjeđivanja uslova za nesmetan nastavak rada: ,,Nakon svega ostaje žal i gorčina na odsustvu želje i volje nadležnih da nam na adekvatan način omoguće i stvore uslove za rad Udruženja, ne zbog invalidnosti,već zbog rezultata koje postižemo''.

Iz Udruženja se zahvaljuju svim članovima na velikom povjerenju koji su imali u njihov rad, što ih čini dodatno ponosnim i motivisanim: ,,Iskreno se nadamo da u narednom periodu osobe s invaliditetom neće morati ulagati višestruki napor u odnosu na druge građane, jer to za nas, dame i gospodo. ne predstavlja izazov, već naprotiv, čini nas tužnim i diskriminisanim''.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.