slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 5

CRNVO: Otvoren Resursni centar za organizacije civilnog društva

on . Posted in Vijesti iz NVO sektora

resursni centar crnvo
Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO)
je uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, 1. oktobra, u prostorijama EU info centra u Podgorici, predstavio Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori. Resursni centar, koji predstavlja svojevrsni Dom Aktivizma u Crnoj Gori, predstavlja zajednički projekat CRNVO-a i 4 lokalne organizacije: NVO Bonum iz Pljevalja, Bjelopoljski demokratski centar, NVO Nada iz Herceg Novog i Novi horizonti iz Ulcinja.
 
“Mi se u CRNVO-u punih 19 godina zalažemo za uticajni, kredibilni i razvijen nevladin sektor, ali i bolje uslove za njegovo djelovanje. Stoga je uspostavljanje Resursnog centra logičan nastavak našeg dugogodišnjeg rada i prilika da taj rad poboljšamo, osavremenimo i prilagodimo novonastalim uslovima u Crnoj Gori. Stoga mi Resursni centar ne možemo posmatrati kao projekat, ovo je za nas institucionalizacija gotovo dvodecenijskog rada.” Istakla je Ana Novaković, izvršna direktorka CRNVO-a.
 
Resursni centar, kao novi format u okviru CRNVO-a će naredne tri godine, i tokom ovog projekta predstavljati servisni centar za svakodnevnu podršku svim organizacijama civilnog društva, ali i pojedincima aktivistima i aktivistkinjama u vidu programa za jačanje kapaciteta, help-desk usluga, istraživanja, organizovanja javnih skupova, sajmova i konferencija i sličnih aktivnosti. Paralelno sa pružanjem čitavog niza usluga, centar će raditi na zakonskim i drugim izmjenama, koje omogućavaju nesmetan rad NVO, i intezivno tražiti primjenu tih rješenja.
 
“Jedna od ključnih akcija podrške Evropske unije civilnom društvu u Crnoj Gori je finansiranje Resursnog centra. Radeći to EU podržava aktiviste, one ljude koji direktno komuniciraju sa građanima i koji se ponekad suočavaju sa teškoćama kada se bore za prava onih koje predstavljaju”, poručio je Herman Špic, šef sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori.
 
Događaj je okupio preko 60 predstavnika/ca NVO, institucija, lokalnih samouprava i nevladinih organizacija.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.