slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Fondacija mladih: Velika podrška prvoj donatorskoj akciji

on . Posted in Donatorske akcije

FONDACIJA MLADIH Aktivna zona
U okviru prve donatorske akcije “Prvi sigurni otkucaji” koju sprovodi Fondacija mladih, do 20. januara sakupljeno je dvije hiljade i 200 eura (2200 eura).
 
Podsjetimo, akciju je prije tri mjeseca, pokrenula novoosnovana Fondacija mladih koja djeluje u okviru nevladine organizacije “Aktivna zona”, a cilj projekta je nabavka CTG aparata, modernog operacionog osvjetljenja i druge opreme za Ginekološko-akušersko odjeljenje u Bolnici ''Danilo I'' sa Cetinja.
 
Izvršni direktor “Aktivne zone” Miloš Marković je pojasnio da su sredstva prikupljana putem donatorskih kutija i donacija privrednika, a akciju možete podržati i putem žiro računa broj: 550-16576-19 kod Societe Generale Montenegro banke.  
“Najviše novca prikupljeno je kroz saradnju sa Privrednim klubom Cetinja, sa kojim je i potpisan sporazum o saradnji, i bez čije pomoći ova humanitarna akcija ne bi bila uspješna. Odziv cetinjskih preduzeća bio je neočekivano veliki, a imamo najavu za još nekoliko donacija do kraja akcije”- kaže Marković koji ističe da su građani donirali preko 400 eura putem donatorskih kutija koje su bile postavljene u pet prodajnih objekata u Prijestonici.
 
“Ono po čemu se ova donatorska akcija razlikuje od mnogih jeste učešće Evropske unije i Fonda za aktivno građanstvo u cijelom procesu, što podrazumijeva njihovu finansijsku podršku putem tzv. ''matching'' procesa, gdje će oni donirati istu sumu novca koja bude prikupljena prilikom kampanje, tako da će EU i FAKT na svaki donirani euro donirati još jedan, a maksimum je 4 hiljade eura”- ukazuje Marković i poziva sve koji su u mogućenosti da se pridruže ovoj prvoj donatorskoj akciji Fondacije mladih.
 
Ciljevi Fondacije su da afirmiše vrijednosti poput humanosti,solidarnosti,aktivizma kao i druge vrijednosti građanskog društva,te da pruža podršku i podsticaj razvoju civilnog društva,filantropije i kulture davanja.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.