slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 5

Fondacija mladih: Uručena donacija Ginekološko-akušerskom odjeljenju

on . Posted in Donatorske akcije

donacija bolnici danilo I
Predstavnici Fondacije mladih, koja djeluje u okviru Aktivne zone ,uručili su danas CTG aparat i lampu za porođajnu salu Ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Danilo I na Cetinju.
 
Oprema je vrijedna 6 hiljada i 300 eura,a novac je obezbijeđen kroz kampanju „Prvi sigurni otkucaji „ koju je Fondacija realizovala prethodnih nekoliko mjeseci.

Izvršni direktor Aktivne zone, Miloš Marković je kazao da se ova donatorska akcija prepoznaje po učešću Evropske unije i Fonda za aktivno građanstvo u cijelom procesu kroz program Akademija održivosti ,putem tzv. ''matching'' procesa, gdje su oni donirali istu sumu novca koja prikupljena prilikom kampanje pa je ukupna vrijednost donacije 6 hiljada i 300 eura.

“Posebno bih naglasio ulogu privrednog sektora iz našeg grada gdje su smo u saradnji sa Klubom privrednika uspjeli da sakupimo novac i kupimo ovaj koristan poklon”-rekao je Marković koji je najavio da će sljedeća donatorska akcija biti prolagođavanje zgrade Prijestonice za osobe za invaliditetom.

Načelnica Ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice Danilo I  doktorica Branka Lopičić- Kaluđerović je zahvalila na donaciji i ukazala da je ova oprema neophodna za kvalitetan rad u porođajnoj sali.

„Ja sam veoma zadovoljna što su ovi mladi ljudi prepoznali gdje treba donirati i što su ovaj vrijedan poklon usmjerili na mjesto đe počinje život-u porođajnu salu.Nadam se da će i druge nevladine organizacije i pojedinci slijediti primjer Fondacije mladih i Aktivne zone i obezbijediti nedostajuću opremu kako našoj,tako i drugim bolnicama u Crnoj Gori“-naglasila je Lopičić-Kaluđerović.

Sekretar Privrednog kluba Cetinja, Ilija Ševaljević je istakao da im je bila velika čast i zadovoljstvo da budu dio ovog projekta gdje su obezbijedili dvije trećine neophodnih sredstava.
“Cetinjski privrednici će i u narednom periodu biti partner u svim sličnim akcijama”-poručio je Ševaljević.

Ciljevi Fondacije mladih su da afirmiše humanost,solidarnost,aktivizam kao i druge vrijednosti građanskog društva,te da pruža podršku i podsticaj razvoju civilnog društva, filantropije i kulture davanja.

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.