slide 1
 
slide 2

#InicijativaZaZeleniLovcen

Žiro račun za donacije: 565-15151-30
slide 3
slide 4

Aktivna zona: Konkurs za besplatnu izradu veb stranica za OGD

on . Posted in Konkursi OGD

KONKURS recept za aktivizam copy
Aktivna zona
je u okviru programa ,,Recept za aktivizam'' objavila konkurs za besplatnu izradu tri internet prezentacije (veb stranice) za tri organizacije građanskog društva (OGD).
 
Mnoge OGD nemaju svoje zvanične internet prezentacije, a sigurni smo da je njihovo postojanje i djelovanje veoma korisno za zajednicu u kojoj djeluju. Nažalost, ne postoje donatorski grantovi koji podržavaju ovu vrstu aktivnosti, a mnogim organizacijama bi takav vid promocije svog rada omogućio veću vidljivost i podršku zajednice.
 
Aktivna zona je odlučila da u okviru programa ,,Recept za aktivizam'', putem kojeg radi na promociji i afirmaciji građanskog aktivizma, objavi konkurs za sve organizacije građanskog društva koje djeluju na teritoriji Crne Gore, a registrovane su najmanje dvije godine prije objavljivanja ovog konkursa, nudeći besplatnu izradu veb stranica (dizajn, konfiguracija, jednogodišnji zakup domena i hostinga i jednogodišnju tehničku podršku prilikom ažuriranja stranica).
 
Promocija aktivnosti je veoma bitna zbog transparentnosti, kao i povećanja povjerenja građana u rad OGD. Na ovaj način, organizacije će dobiti priliku da redovno objavljuju izvještaje o svom radu (finansijske i narativne), vijesti, pozive, obavještenja, konkurse i mnoge druge podatke koji će informisati javnost i motivisati ih da tim organizacijama pruže veću i konkretniju podršku.
 
,,Recept za aktivizam'' je postao dio strateškog plana razvoja naše organizacije putem kojeg se već radi na objavljivanju istoimenog časopisa o građanskom aktivizmu u Crnoj Gori, kao i izradi posebnih informativnih video zapisa za sve nove građanske aktiviste/kinje. U okviru časopisa predstavljamo veliki broj organizacija građanskog društva koje djeluju na lokalnom i nacionalnom nivou, a njihovi rezultati su vrijedni pažnje. Vjerujemo da na ovaj način motivišemo pozitivne promjene u društvu.
Šta podrazumijeva besplatnu izradu veb stranice?

Tri izabrane OGD će dobiti mogućnost da, u saradnji sa profesionalnim veb dizajnerima, rade na izradi svoje prve veb prezentacije. Naime, izabrane organizacije će besplatno dobiti sljedeće usluge: jednogodišnji zakup domena i hostinga, osmišljavanje mape stranice, dizajn, konfiguraciju i jednogodišnju besplatnu tehničku podršku u održavanju i ažuriranju veb stranice.
 
Koje organizacije imaju pravo učešća na konkursu?
Prvo učešća na konkursu imaju sve organizacije građanskog društva koje su registrovane na teritoriji Crne Gore, bez  ograničenja kada su u pitanju njihove oblasti djelovanja. Organizacije moraju ispunjavati i sljedeće uslove:
•    Nemaju svoju veb stranicu;
•    Registrovane su najmanje dvije godine prije objavljivanja konkursa (najkasnije 18.10.2014.);
•    Tokom prethodne godine su imale ukupan budžet manji od 10.000 eura;
•    Uredno predale godišnji finansijski obračun resornim organima.
 
Kako se prijaviti?
OGD se mogu prijaviti putem posebnog prijavnog formulara koji možete preuzeti u nastavku teksta.
 
Osim prijavnog formulara, potrebno je dostaviti sljedeća dokumenta:
•    Rješenje o registraciji, izdato od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore;
•    Bilans stanja i Bilans uspjeha za 2015.godinu
•    Potvrdu o predaji godišnjeg finansijskog izvještaja Poreskoj upravi za 2015.godinu
 
Prijavni formular sa dodatnom dokumentacijom proslijediti isključivo u elektronskoj formi na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom: za konkurs ,,Recept za aktivizam''.
 
Kriterijumi procjene za izbor organizacija?
Pored osnovnih tehničkih kriterijuma koje organizacije moraju ispunjavati, prijave će se procjenjivati u sljedećim oblastima:
•    Dosadašnji doprinos pozitivnim promjenama u zajednici
•    Planirani sadržaj veb stranice
•    Planirani način promocije nove veb stranice
 
Rok za prijavu je 15.11.2016.godine.
 
Dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
 
Formulari (za download):
 

Povežimo se

facebook logo1   twitter logo1

youtube logo   issuu logo

Sve brojeve časopisa pronađite na našem ISSUU nalogu:

Recept za aktivizam

Kontaktirajte nas

Želite se dodatno informisati o našem radu?
Pišite nam putem info@aktivnazona.me.