• info@aktivnazona.me
  • Ulica Nikole Lekića 4, 81250, Cetinje
#EkoSortiraj: Uspješno organizovan kviz znanja
By AktivnaZona Website

#EkoSortiraj: Uspješno organizovan kviz znanja

Tim „Eko-preduzetnice“ koji su činili učenici osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“  pobjednik je kviza znanja „#EkoSortiraj“,koji je NVO Aktivna zona  realizovala  kao završnu aktivnost istoimenog projekta. Drugi učesnik  kviza  bila je ekipa osnovne škole „Njegoš“ „Eko-centar“.

Kviz, osmišljen sa ciljem podizanja svijesti o značaju reciklaže, selektivnog odlaganja otpada i očuvanja životne sredine, sastojao se od niza zanimljivih i edukativnih pitanja. Takmičenje je proteklo u dinamičnoj atmosferi, a učenici obije škole su pokazali zavidno znanje o ekološkim temama, pravilnom sortiranju

Kao nagradu za trud i znanje, pobjednički tim će dobiti 3D štampač kao i obuku za korišćenje tog uređaja. Na taj način i ostali učenici biće upoznati što znači recikliranje, odnosno kako iskorišćeni predmet (u ovom slučaju, plastični) se može preraditi i ponovo iskoristiti u nekom drugom obliku. Učenici će, kroz praktičnu nastavu razvijati svoje vještine i doprinositi očuvanju životne sredine.

Koordinatorka projekta „#EkoSortiraj“, Jovana Vulević  je kazala da su zadovoljnji zbog  interesovanja i visokog nivoa znanja koji su pokazali svi učenici.

„Pohvalila bih napore škola „Lovćenski partizanski odred“ i „Njegoš“, a naročito profesorica biologije Milene Bećir i Milke Vušurović  u promovisanju ekološke svijesti među učenicima. Aktivna zona se zahvaljuje svim učenicima i nastavnicama, koji su pomogli da se realizuje ova aktivnost.Nadamo se da će ovaj događaj inspirisati još više mladih, da se uključe u aktivnosti usmjerene ka zaštiti životne sredine.“- kazala je Vulević i najavila da će Aktivna zona i Društveni centar  i u budućnosti organizovati slične edukativne aktivnosti, u cilju podsticanja mladih da usvoje ekološki odgovorno ponašanje i doprinesu održivom razvoju.

Projekat „#EkoSortiraj“ realizuje Aktivna zona, uz finansijsku podršku Prijestonice Cetinje – Komisije za raspodjelu sredstava za projekte/programe NVO u 2023. godini.

  • No Comments
  • 11/06/2024